Počátkem července vychází letošní druhé číslo časopisu Krásné město. Hlavním tématem se stala „Kutná Hora hudební“, a tak první příspěvek přináší životopis hudebníka a kapelníka Miroslava Jiřišty, nového kutnohorského čestného občana. Následné tři obsáhlé články se věnují letošnímu kulatému výročí vzniku Učitelského smíšeného pěveckého sboru Tyl: Úvodní zamyšlení napsal sbormistr Zdeněk Licek, bývalý předseda sboru Jiří Kopecký popsal bohatou historii USPS a naopak současná předsedkyně Zdeňka Málková podrobně představuje současné aktivity USPS. S tématem hudby souvisejí i vzpomínky na Marii Kučerovou-Herbstovou, kutnohorskou skladatelku a autorku dětských oper.

Hlavní téma doplňují další příspěvky: Čtenáři se seznámí s celkovou opravou hrobky rodiny Orglmeistrovy na hřbitově Všech svatých, nahlédnou do aktivit fotografického kroužku na Gymnáziu Jiřího Ortena a připomenou si dávno zaniklý Spolek pro podporování chudých studujících v K. Hoře. Krásné město pak uzavírá tradiční rubrika Kronika, v níž se ohlížíme za místními kulturními a společenskými událostmi posledních měsíců.

Nové číslo časopisu, který vydává Město Kutná Hora, si lze koupit v knihkupectvích U Stříbrného groše, Kosmas, v Dačického domě nebo v prodejně GASK.

Lukáš Provaz
vedoucí redaktor KM

Zavřít menu