ArcusGallery prodlužuje Kutnohorský výtvarný miniSalón o měsíc, do středy 14. srpna 2013. MiniSalón, zahájený ve čtvrtek 13. června letošního roku, je sedmou výstavou, jíž galerie „z ulice“, ArcusGallery, připravila ve velkém obloukovém výkladním okně bývalé továrny na ocet. ……………………………………………………

Vedle autorů, kteří již s ArcusGallery spolupracovali (Monika Pravdová, Jaroslav Válek, Sylvie Choisnel, Nela Hynková, Vladimír Císař, Adolf Lisý a Pavel Sukdolák) se na miniSalónu podílejí například Josef Achrer, Jiří D. Dostál, Vladimír Suchánek, Jan Škorka či Olbram Zoubek. A samozřejmě i další. Samostatně připomeňme fotografa Jaroslava Kučeru, který v současné době bilancuje svoji životní tvorbu skvělou výstavou Jak jsem potkal lidi v Tereziánském křídle Starého paláce na Pražském hradě. Ze svého základního sbírkového fondu ArcusGallery představuje krásnou temperu kostela sv. Jakuba od Čestmíra Pechra z roku 1945 nebo menší, ale velice zajímavou litografii Rue de l´ Abbaye Paris, signovanou P. Hons.

Pro ty, kteří se ani po prodloužení na Kutnohorský výtvarný miniSalón nedostanou, nabízíme virtuální prohlídku, která je připravena ZDE.

Miroslav Moravec – kurátor minigalerie ArcusGallery

Zavřít menu