Již podruhé se v pátek 12. prosince v GASK uskuteční Benefiční aukce výtvarných děl, která vznikla v rámci projektu Umění spojení, letos s podtitulem 014JUNIOR. Tento rok se umělci pustili do práce se skupinami dětí se zdravotním či sociálním znevýhodněním.

.
Díla připravená do aukce si můžete prohlédnout v den aukce před refektářem GASK od 17:00 hod., aukce začne v refektáři v 18:00 hod. Výtěžek připadne ve prospěch organizace Život 90, která pečuje o osaměle žijící seniory na Kutnohorsku. Loňská aukce děl kutnohorských seniorů vynesla přes 160 000,- Kč. Prezentaci projektu a katalog děl si můžete prohlédnout ZDE.

Umění spojení – 014Junior
Druhý ročník projektu „Umění spojení“ s podtitulem 014JUNIOR navazuje na úspěšný ročník 013SENIOR, který vyvrcholil loéni v prosinci benefiční aukcí společných děl umělců a seniorů. Výtěžek, který překročil částku 160.000,- Kč, senioři spolu s umělci věnovali rodinám pečujícím o děti s postižením.
Letos se umělci pustili do práce se skupinami dětí se zdravotním či sociálním znevýhodněním a výtěžkem z aukce podpoří naopak seniory. Cílem netradičně pojatého projektu je propojit místní komunitu s galerijním prostředím a světem umění, umožnit setkání lidem různého věku a možností, ale především spojit síly k pomoci druhým. Každý ročník je zaměřen na jinou cílovou skupinu, která v průběhu roku pracuje s mladými umělci. Umělci sami vytvářejí koncept pro konečné dílo, které pak putuje do aukce pod jejich jménem a jménem organizace, jež se na jeho tvorbě podílela. Je na nich, zda použijí práce jednotlivců a dílo z nich zkompilují sami, nebo celou věc vytvoří ve skupině. Z loňského ročníku každopádně vzešla velmi působivá díla, jak se ukázalo při nejednom dražebním souboji.
Do projektu, finančně podpořeného městem Kutná Hora, jsou letos zapojeny organizace, které v našem regionu pečují o děti a mládež se zdravotním či sociálním hendikepem. Děti se nejen setkají s umělci v prostředí galerie a vyzkoušejí si jejich výtvarné techniky a postupy, ale při závěrečné benefici zažijí pocit, že umění má svou cenu a že aktivně pomáhat a podporovat slabší je i v jejich moci.

(tz)

.
Připomeňte si atmosféru loňské aukce v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu