Předprodej vstupenek na čtvrtý ročník Kutnohorského varhanního festivalu začíná! Prázdniny jsou v plném proudu, ale ani se nenadějeme a bude tu babí léto a s ním i čtvrtý ročník Kutnohorského varhanního festivalu. Každým rokem pro Vás připravujeme novinky, nejinak tomu bude i letos. Festival se rozprostře na dva po sobě jdoucí víkendy.

.
Začínáme v pátek 12. září 2014 v 19.30 v arciděkanském chrámu sv. Jakuba, kde se vám představí vynikající slovenský varhaník Marek Vrábel. V sobotu 13. září vás svým uměním okouzlí Michal Bártek, který žije a působí ve Štrasburku. O týden později, v pátek 19. září přivítáme Luboše Ihringa, světově uznávaného varhaníka, cembalistu a dirigenta, který působí zejména v Německu, Švýcarsku a na Slovensku. V sobotu 20. 9. se budete moci v chrámu sv. Barbory zaposlouchat do světoznámých varhanních skladeb v podání vítězů prestižní soutěže mladých varhaníků – Organum regium. Symbolicky tedy festival zakončí vycházející hvězdy českého varhanického nebe.
Jako doprovodný program festivalu proběhne v sobotu 13. září 2014 komentovaná prohlídka obou Svatojakubských varhan s uměleckým ředitelem festivalu, rezidentním kutnohorským varhaníkem, panem Michalem Hanušem.
V letošním roce je možné v rámci předprodeje zakoupit zvýhodněnou vstupenku na všechny koncerty festivalu za 444,- Kč, vstupné na jednotlivé koncerty je 180,- Kč (12. – 19. 9.) a 120,- Kč na koncert vítězů soutěže Organum regium. Předprodej vstupenek probíhá online  zde. Kompletní program festivalu a další informace naleznete taktéž na webových stránkách Průvodcovské služby Kutná Hora s. r. o., pořadatele festivalu.

(tz)

.

Zavřít menu