V Sedleckém pivovaru se na festivalu KŮRA 2015 během tří dnů představí desítky umělců napříč spektrem uměleckých žánrů. Od 7. – 9. května budou probíhat koncerty, přednášky, autorská čtení a nově také kurátorovaná výstava na téma „Krásný nový svět: Iluze“. Další novinkou je letos spolupráce s galerií GASK, jejíž zahrady se po jeden celý den, 8. května, stanou hlavním dějištěm veřejných performancí. 

Letošním dramaturgickým rámcem je téma: Krásný nový svět. „Na toto téma jsme vyhlásili open call, který byl směřován jak mladým umělcům, tak široké veřejnosti‘‘, říká hlavní organizátor festivalu Antonín Brinda. Festival je otevřený všem uměleckým žánrům od klasického umění až po nová média a nabízí prostor diskuzi ve specifickém prostoru.
Během festivalu vystoupí například: Muholland Blue, TeVe, Vicena, Mutanti hledaj východiska či Jested. Z řad výtvarníků se představí Markéta Jáchimová, Jana Stanulová, Max Máslo, Terezie Unzeitigová, Jana Jahodová, performerské duo Geng Beng, Československý ateliér a mnoho dalších.
O celkovou koncepci výstavy a výběr umělců se postaraly studentky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, tipy na hudebníky dodali odborníci z pořadu Startér, Radio Wave. Součástí celofestivalové vstupenky bude zvýhodněné vstupné do galerie GASK.
Festival vzniká za podpory MŠMT (Centralizovaný rozvojový projekt Inovace, Inspirace, Interakce – mezioborová spolupráce pražských uměleckých vysokých škol), Nadace život umělce, města Kutná Hora, občanského sdružení KHnet.info a reklamní agentury Lepor. Pro více informací sledujte FB  nebo v budoucnu naše webové stránky www.festivalkura.cz. Aktuální fotografie naleznete průběžně také na Instagramu.

(tz)

Kůra 2015

.
Připomeňte si atmosféru loňského ročníku festivalu v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu