Sedmý ročník mezinárodního závodu historických vozidel, v němž změří své síly automobiloví veteráni, vyrobení do roku 1936 včetně, nejen z České republiky, ale také z Francie, Německa či Rakouska se uskuteční o víkendu 22. – 23. srpna 2015. Závod doprovodí, již tradičně, oblíbené Srpnové hodování, které představí kvalitní české potraviny nesoucí národní značku kvality KLASA.

.
Dvoukolový závod do vrchu Kaňk se pojede v sobotu 22. a v neděli 23. srpna od 10.00 a 10.45 hodin. Start je již tradičně v Lorecké ulici v Kutné Hoře, cíl na kruhovém objezdu na Kaňku. Auta jsou výkonově naprosto rozdílná, proto se jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna kola ve stejném čase. Každý den se pojedou dvě jízdy a porovnány budou všechny čtyři časy. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.
Posádky historických vozů se také letos vypraví na spanilou jízdu v sobotu v 14.30 hodin z Kutné Hory do hutě Jakub v Tasicích (kulturní památka, jedna z nejstarších skláren u nás, funguje od roku 1796), odkud se vrací zpátky do Kutné Hory. Po celý víkend čeká na návštěvníky také bohatý doprovodný program na Palackého náměstí.
Generálním partnerem Srpnového hodování a Veteran rallye Kutná Hora 2015 je národní značka kvality KLASA, partnerem je Generali Pojišťovna, DORLAND a Česká spořitelna. Akce se koná za podpory Města Kutná Hora.

(tz, jok)

.
Připomeňte si atmosféru Veteran Rallye v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


.

Zavřít menu