Vinobraní na Kačině se po roce znovu vrací do kulis empírového zámku. Letošní ročník, jež se uskuteční v sobotu 10. září, organizátoři věnují regionální potravině a ochraně vody.  

Tradiční vinobraní, jež vychází ze znovuobnovené tradice, uspořádají v letošním roce již popáté. Pomyslnou gratulaci jim na Kačinu přivezou například skupiny Katapult, Hradišťan nebo Allegri. „Chceme našim návštěvníkům vytvořit pohodovou atmosféru, na kterou byli v uplynulých letech zvyklí. Mimo místních a tuzemských muzikantů jsme dali prostor také skupině Allegri, která za námi přijede až z Francie. Myslím si, že toto uskupení, které mimochodem hrálo se známými Rolling Stones, celou atmosféru na Kačině jen podtrhne,” přibližoval informace ke kulturnímu programu Lukáš Rudolfský, prezident vinobraní a dožínek.

Zastoupení lokálního vína a burčáku

Akce nabídne víno z místních kutnohorských vinic, kterých bylo v nedávných letech vysázeno celkem 54 hektarů. Součástí přehlídky vín budou však také další vína z nejrůznějších koutů celé republiky. Rovněž milovníci perlivého burčáku si přijdou na své. Ten každoročně patří mezi dominanty celé události. V minulém roce připravili organizátoři přes 7 000 litrů tohoto perlivého produktu!

Oblíbená akce je svátkem nejen pro vinaře, ale také pro zemědělský lid celého regionu. Vinobraní na Kačině se stane mimo jiné oslavou žní, plodin a veškeré sklizně. V areálu zemědělci představí řadu svých strojů a techniky.

Vinobraní na vzestupu

Čtvrtý ročník Vinobraní na Kačině se stal vůbec nejúspěšnějším ročníkem v jeho historii. Za celý den prošlo bránami areálu zámku Kačina téměř 8 000 návštěvníků, kteří se při kulturním programu pobavili a neodmítli alespoň sklenku některého z kvalitních vín tuzemské produkce. Nejinak tomu bude také v roce 2016, v rámci jedinečné akce celého regionu, v rámci Vinobraní na Kačině – s číslovkou pět!

Připomeňte si atmosféru 3. ročníku vinobraní v galerii.

 (redakce)

Zavřít menu