Průvodcovská služba Kutná Hora s.r.o. pořádá 18. dubna od 16. hodin již desátý ročník symbolického zahájení turistické sezony „Probouzení Kutné Hory“, letos s podtitulem „Přemyslovská Kutná Hora aneb vznik českého eura“. Vstup do Vlašského dvora na program „Probouzení“ je zdarma.

.
Programem Vás provedou čtyři nevšední průvodci: kněžna Libuše, mnich Antoň, Přemysl Oráč a investigativní novinářka Zuzana. Budete moci nahlédnout do manželského života přemyslovských králů. Dozvíte se o silných i slabých stránkách krále Václava II., který se nesmazatelně zapsal do historie města vydáním královského horního zákoníku Ius regale montanorum a zřízením centrální královské mincovny ve Vlašském dvoře.
Mezi jednotlivými scénami se můžete těšit na dobový hudební doprovod. Po skončení oficiálního programu bude mincovní expozice Vlašského dvora přístupná za symbolickou cenu 20 Kč až do 19:00.

Upozornění: Vzhledem k tomu, že bude na nádvoří Vlašského dvora probíhat představení, bude provoz Vlašského dvora ukončen v 15:45. Poslední prohlídka začne v 15:00.

(tz)

.
Připomeňte si atmosféru loňského „Probouzení Kutné Hory“ v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


.

Zavřít menu