První dva červnové dny v partnerském městě Remeši patří historickým Slavnostem Johanky z Arku. Těch letošních se zúčastní také zástupci Kutné Hory. Ve dvou stáncích bude město stříbra propagovat své historické monumenty, kutnohorské vinařství a regionální gastronomii. Nebude chybět ani jeden ze symbolů města, středověký pregéř.

Samotné slavnosti, na kterých se očekává na sto padesát tisíc návštěvníků, nejsou ale jediným důvodem letošní návštěvy francouzského města na řece Vesle.

„V Remeši také oslavíme páté výročí navázání partnerství mezi našimi městy, které trvá od roku 2008. Při této příležitosti se uskuteční v sobotu na remešské radnici oficiální ceremonie obnovení partnerství mezi Remeší a Kutnou Horou,“ podotkl před odjezdem starosta Ivo Šanc.

„Rok 2013 zaznamenáváme jako rok 5. výročí partnerství mezi Remeší a Kutnou Horou. Tato událost si zasluhuje, aby se zvláště oslavila s ohledem na jedinečná pouta, která spojují naše dvě města od roku 2008,“ připomněla jubileum také remešská starostka Adéline Hazan.

Historické slavnosti Les Fêtes Johanniques, nebo-li Slavnosti Johanky z Arku, v dvousettisícovém centru oblasti Champagne, patří k největším událostem svého druhu ve Francii. Jenom ve stručnosti, na návštěvníky čekají více jak tři stovky umělců a řemeslníků kteří vytvoří skvělou historickou fresku. V neděli projde Remeší průvod více jak osmi set hudebníků, performerů a zvířat. Připravena je i velkolepá ohnivá show a nezapomenutelná projekce na průčelí katedrály.

(jok)

Program slavností.

.
Remeš katedrála
.

Zavřít menu