Ve dnech 18. – 21. 2. 2016 se na pražském Výstavišti v Holešovicích konal jubilejní 25. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který nabízel prezentaci čtyřiceti šesti zemí téměř ze všech kontinentů ale i kompletní zastoupení domácích regionů.

.
Na veletrhu se představilo 652 vystavovatelů a to, že zájem o cestování stále trvá, potvrzuje návštěvnost 30.950 osob – z toho 7.520 návštěvníků tvořila odborná veřejnost v oblasti cestovního ruchu. Letošním čestným hostem a partnerskou zemí veletrhu byla ve své premiérové účasti okouzlující a dynamická Čína s úspěšnou a pestrou prezentací a doprovodným programem. Nováčky byly také Peru, Kazachstán, Palestina a Litva.
Svým bohatstvím se pyšnila i Kutná Hora, která zde byla již tradičně široce zastoupena na expozici Asociace Českých cestovních kanceláří. Ucelené informace o Kutné Hoře zde poskytovaly České muzeum stříbra, obě kutnohorské farnosti, Průvodcovská služba Kutná Hora, Galerie GASK a v neposlední řadě také Informační centrum města Kutná Hora.
Největší zájem z řad návštěvníků byl o ucelenou image brožuru a průřezový materiál obsahující turistické možnosti v destinaci Kutná Hora a okolí. Velký zájem – stejně jako v Brně, vzbudila prezentace tzv. Questingů (interaktivních průvodců) se zaměřením na rodiny s dětmi. Úspěch měl i nově vydaný přehled tradičních akcí 2016. Časté dotazy také směrovaly k novinkám letošní turistické sezony, tj. plánované otevření Muzea kutnohorských pověstí a strašidel, plánované výstavy v Galerii Středočeského kraje a tzv. Kutnohorský víkend (ucelený zvýhodněný balíček turistických produktů). Nechyběly ani dotazy na netradiční večerní prohlídky a produkce v rámci celoprázdninového festivalu Kutnohorské léto a na prestižní kutnohorskou akci Královské stříbření Kutné Hory. Pestrou nabídku turistických možností v destinaci Kutná Hora a okolí tradičně oživil soutěžní kvíz a vystavovatelé oděni do replik historických kostýmů.

Martin Betuštiak, Informační centrum Města Kutná Hora

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu