Kluci z kapely Rybičky 48 mohou být právem označováni za mistry převleků a dokazují to i zbrusu novým videoklipem k písni My ještě nejsme starý, jehož premiéru si připravili na 1. apríla. Skončili v něm jako bezdomovci. Autor scénáře, Kuba Ryba, představil svoji vizi budoucnosti kapely. 

.
Hned v úvodu jsme svědky životem zničených starců, kteří dožívají v chudobě pod kontrolou dronů. Co by to ale bylo za budoucnost bez stroje času, a tak se všichni mohou přenést zpátky do současnosti. Jedno je jisté. Rozhodně se nemusíme obávat, že by klukům v budoucnu ubylo jejich hudebního elánu a schopnosti zajistit skvělou show.

Alespoň tak si svou budoucnost představuje Kuba a dodává: “ Přemýšlel jsem, jak to bude vypadat, až nám bude osmdesát. Budeme hrát? Budeme naživu? Budeme prachatý nebo bezdomovci? Tak dlouho jsem si s tím pohrával a tenhle klip je šestá a konečná verze scénáře. Cítíme se pořád mladí. Když s klukama vlezeme do dodávky a jedeme na koncert, tak je nám vždycky osmnáct, jako na začátku.“
I v tomto klipu kapelu je neopustili jejich zpřátelené celebrity jako zpěvák a bavič Ruda z Ostravy či model Jan Havlovic, kteří si zahráli i v předchozím klipu Vážené dámy. Trojici šprtů si pak zahrála trojice moderátorů Petr Říbal z Evropy 2, Vlasta Korec z Impulsu a Vláďa Jaroš z rádia Kiss.
Natáčení, které probíhalo 48 hodin v kuse, bylo tradičně veselou záležitostí. Kuba přeci jenom přiznává: „Od začátku natáčení jsem všem říkal, že to má vypadat jako párty, ale párty to není, tak ať se nikdo cíleně neopíjí. Nakonec polovina lidí byla nalitá a já nejvíc…“
Kolik video stálo kapela tají, ale přiznává, že se nebojí do klipu investovat a snaží se o světovou úroveň. Pomáhají jim v tom i věrní fanoušci, kteří jim pomohli klip zafinancovat. Od fanoušků Rybičky 48 obdrželi téměř polovinu finančních prostředků, za což velmi děkují.

(tz)

.

Zavřít menu