November 2nd slaví deset let od vydání oceňovaného debutu na turné. Již 10. května se představí v Music clubu Česká 1. Skupina si pro fanoušky připravila několik překvapení. Jednak jim ukáže, jak zní její hudba i v češtině a navíc si na pódium pozve předního amerického kytaristu a producenta Steva Walshe.

Kapela November 2nd v čele se zpěvačkou Sašou Langošovou a americkým hostem zahraje v pátek 10. května v Kutné Hoře. Ve zdejším klubu Česká 1 vystoupí od 20 hodin v rámci turné, kterým oslavuje deset let od vydání svého debutu Midnight Desert. Právě za něj si November 2nd v roce 2003 vysloužili nominaci na cenu Anděl v kategorii Objev roku a vítězství ve stejné kategorii v anketách Žebřík časopisu Report či Zlaté ucho rádia Express.
„Vracíme se s kapelou k častému koncertování. Minulá léta jsme trávili hodně v zahraničí, takže jsme v tom trochu polevili. Vlastně bereme vydání reedice jako nový start. Jen nyní máme oproti roku 2003 deset let zkušeností, které můžeme zúročit. Těšíme se na to!,“ říká zpěvačka Saša Langošová.
Skupina si pro fanoušky připravila několik překvapení. Jednak jim ukáže, jak zní její hudba i v češtině a navíc si na pódium pozve předního amerického kytaristu a producenta Steva Walshe. Muzikant z New Yorku, který má ve svém portfoliu umělce jako Norah Jones nebo Erasure, doprovodí české hudebníky ve všech skladbách a vystřihne několik divokých sól.
.

Saša Langošová

Zpěvačka Saša Langošová. Foto: Karolína Ketmanová

.
K mání budou CD z limitované edice
Návštěvníci koncertu budou mít navíc privilegium. Pouze oni si mohou pořídit limitovanou 2CD edici nazvanou Midnight Desert’s 10th Anniversary CD set. Právě ta bude k dostání jen na jarním turné. Kromě původního CD, vlastnoručně podepsaného od zpěvačky Saši Langošové, v něm lidé najdou i bonusové EP. Na něm jsou mimo první české skladby v historii kapely také dvě alternativní verze písniček z debutu, které ještě před podpisem smlouvy s EMI natočil s November 2nd producent Dušan Neuwerth. Jednou z nich je i největší hit skupiny Tomcat Blues. Bonusový disk uzavírá svérázná coververze All I Wanna Do od Sheryl Crow. Tu si Saša Langošová naživo “vystřihla” s kapelou Sto zvířat.

Biografie: November 2nd vznikli koncem 90. let v Hranicích a za sebou mají úspěšné koncerty po Evropě a USA. Předskakovali takovým hvězdám jako jsou Alanis Morissette, Suzanne Vega, Spin Doctors, Bryan Adams nebo David Gahan. Skvěle se uvedli už svým debutem Midnight Desert. Druhé album Little Miss Behavin‘ & the Troublemakers si vysloužilo nominace v rámci výročních cen televizní stanice Óčko v kategoriích „Nejlepší domácí zpěvačka“ a „Nejlepší domácí pop“.  Se třetím albem Night Walk with Me kapele pomáhala slavná písničkářka Suzanne Vega. Finální mix měl na její doporučení na starost Tchad Blake (Paul McCartney, Peter Gabriel, Sheryl Crow, Pearl Jam, Tom Waits..).
Producent a vyhledávaný studiový kytarista Steve Walsh absolvoval prestižní Berklee College of Music a strávil deset let hraním na kytaru, produkováním alb a skládáním písniček v New Yorku. V současné době však žije v Nashvillu, kde se rychle stal součástí zdejšího hudebního průmyslu. Na svém kontě má produkci alb country hvězd (např. Greta Gaines), rockových písničkářek (Jaclyn James) nebo akustickou desku skupiny Erasure, která je dokonce pojmenována podle Walshova studia – Union Street Recording. Kromě toho jako kytarista doprovází například Grammy ověnčeného Viktora Krausse (bratr zpěvačky Alison Krauss, která nedávno natočila společnou desku s Robertem Plantem) či kapelu The Weepies. Svůj čas Steve věnuje rovněž vlastnímu all stars seskupení The Brooklyn Boogaloo Blowout, kde hraje po boku Norah Jones či Richarda Juliana.

(tz, red)

.

 

 

.

Zavřít menu