Zámek Zruč nad Sázavou

Nevíte kam se vydat v rámci podzimních víkendů? Destinační manažerka města Kutná Hora vám přináší pozvánku do nedalekého okolí kolem nás.

Zámek Kačina, 8.10. 2016 Jezdecké slavnosti

Ušlechtilá krása koní se opět po roce vrátí na Zámek Kačina u Kutné Hory. V sobotu 8. října 2016 se budou konat oblíbené a velmi navštěvované Zámecké jezdecké slavnosti věnované koním a všemu, co s nimi souvisí. Koně na Kačinu odjakživa patří jako součást životního stylu šlechty k radosti, lovu, dopravě, sportu a prezentaci společenského postavení. Součástí slavností bude i oblíbená Hubertova jízda zámeckým parkem, jejíž trať je vhodná i pro začátečníky nebo děti na ponících. Za zmínku stojí unikátní zámecká konírna, která prošla v roce 2014 celkovou restaurátorskou opravou a nyní je v ní nově nainstalovaná interaktivní expozice o životě koní na zámku. Konírna bude  přístupná všem návštěvníkům slavností.

Otevírací doba v říjnu: so – ne a státní svátky, 9:00 – 17:00, poslední prohlídka začíná v 16:00

Více na: http://nzm.cz/kacina/

 

Zámek Zruč nad Sázavou

Letos poprvé můžete navštívit zámek ve Zruči nad Sázavou i v říjnu. Kromě zajímavých interiérů zámku a jedinečného Vodáckého muzea je u návštěvníků s dětmi také velice oblíbená interaktivní prohlídka Kolowratské věže nebo Království panenek. Kudy se vydat na nedalekou rozhlednu Babka nebo kde začíná trasa zajímavé hry pro celou rodinu zvaná questing vám poradí ochotné průvodkyně v tamním infocentru, které se nachází přímo na zámku.

Otevírací doba v říjnu: so – ne a státní svátky, 10:00 – 17:00, poslední prohlídka začíná v 16:00

Více na: http://www.mesto-zruc.cz/turista1/

 

Zámek Žleby, 28.10. 2016 – 30. 10. 2016 Oživená zámecká kuchyně na Žlebech

V provoněné a plně zprovozněné zámecké kuchyni to pravidelně ožívá, kuchtíci a kuchtičky v historických kostýmech se postarají nejen o doprovodný program, ale i o zajímavý exkurs do každodenního života na zámku v dobách dávno minulých. Tak jim pojďte nahlédnout pod pokličku, ale samozřejmě také ochutnat…

Otevírací doba v říjnu: so – ne a státní svátky, 9:00 – 16:00, poslední prohlídka začíná v 16:00

Více na: http://www.zamek-zleby.cz/

Eliška Kumstýřová, destinační manažer (MÚ

Zavřít menu