Druhá výstava, kterou kutnohorská minigalerie ArcusGallery připravila v čajovně Káča na Komenského  náměstí, nese název Andělíčci, andělé… a andělky. Efemérní, něžné i pohádkové bytosti tak vystřídají výstavu věnovanou Barboře z Nikomédie, které je zasvěcen i skvostný kutnohorský gotický chrám. …………………………………………………………….

Téma zaujalo nejenom výtvarníky, kteří s ArcusGallery spolupracují, nebo je galerie cíleně oslovila, ozvali se i další, takže „andělská kavalerie“ bude vskutku početná. Oproti minulé výstavě se tentokrát představí více trojrozměrných výtvarných děl, především keramických soch a objektů. Také reprezentativní výběr grafických listů a uměleckých pohlednic dávají výstavě další rozměr.
Jak jsme již řekli, vedle kmenových výtvarníků ArcusGallery (připomeňme Josefa Achrera, Jaroslava Kučeru, Moniku Pravdovou, Vladimíra Císaře, Olgu Truskovou, Vlastimila Bareše, Adolfa Lisého či Jiřího D. Dostála), se na „andělské“ výstavě podílejí i jiní, například Luděk Bari, Petra Vychytilová, Jiřina Stupková nebo Radek Černovský a další. Vernisáží provede, svoje kolegy výtvarníky a jejich tvorbu představí Vladimír Císař.
Tematické výstavy ArcusGallery v čajovně Káča budou dvouměsíční. Dalším námětem a výzvou pro výtvarníky je Dědeček automobil – babička lokomotiva.

Miroslav Moravec, kurátor minigalerie ArcusGallery

16. 1. – 12.3 2014| ANDĚLÍČCI, ANDĚLÉ… A ANDĚLKY. Čajovna Káče, Komenského nám. 38, Kutná Hora. Obrazy, grafické listy a objekty. Vernisáž 16. ledna v 17.00 hodin.


Andělé v Káče

 

.

Zavřít menu