Další výstava, kterou kutnohorská minigalerie „z ulice“ ArcusGallery připravila ve velkém obloukovém výkladním okně bývalé továrny na ocet ve Štefánikově ulici, se ponese ve znamení světla. Představí se kutnohorská výtvarnice a keramička Eva Malinová. …………………………………………….

Kutnohorská výtvarnice a keramička Eva Malinová dlouhodobě tvoří objekty, které uchovávají a vytvářejí světlo. Pro výstavu Ceramics lux shromáždila lampy stolní i zahradní, svítilny a svítidla, nechybějí ani drobnější artefakty, tedy svícny a svícínky. Současně s keramickými objekty bude Eva Malinová v ArcusGallery vystavovat i přípravné kresby a skici. Divák tak může posoudit, jak se výtvarnici podařilo zhmotnit původní ideu, nebo kam se konečný trojrozměrný keramický objekt posunul a změnil v porovnání s prvotní představou.

Výstavu Eva Malinová: Ceramics lux otevře vernisáž ve čtvrtek 13. února 2014 od 17:00 hodin. Vernisáží, která již tradičně začne na chodníku, před tentokrát osvětlenou ArcusGallery, provede a tvorbu Evy Malinové představí Vladimír Císař. Při vernisáži zahraje na akordeon Denisa Bartůňková. Výstavu si můžete v ArcusGallery prohlédnout do středy 19. března 2014.

Miroslav Moravec, ArcusGallery
.
.

13.2 – 19.3 | EVA MALINOVÁ: CERAMICS LUX. ArcusGallery. Vernisáž 13. února od 17. hodin.
Malinová – Ceramics lux

 

.

Zavřít menu