Jednou z novinek letošního Kutnohorského léta je divadelní představení Jeden za všechny! Uskuteční se na nádvoří Vlašského dvora ve středu 29. července 2015 od 20:30 hodin. Open air Česko-Slovenské divadelní představení v kulisách bývalé královské mincovny!

.
Herci Divadla Do Houslí z Brna a Túlavého divadla z Trnavy spojili síly a vzniklo jedinečné představení, které svedlo dohromady nejenom dva odlišné jazyky, ale především dvě specifické divadelní poetiky a různý náhled na humor. Základem celého představení je heslo: „Hlavně se netvařme, že jsme Angličané, když nejsme Francouzi!“. Komediální hříčka spolehlivě rozesmívá a těží nejenom ze společné historie obou států, ale také z dlouholeté tradice česko-slovenského humoru, jehož je tou nejlepší možnou esencí.
„Kdo by neznal romantické vyprávění Alexandra Dumase o třech mušketýrech, kteří byli čtyři. Jedná se bez pochyby o nejslavnější příběh francouských dějin, který se dočkal tolika filmových i divadelních zpracování, že už není možné v tomto směru diváky něčím překvapit… Alespoň to tak bylo, než se tento nesmrtelný námět dostal do ruky nám. Poradili jsme si s ním po svém, a tak během našeho představení stojí herci před výzvou, jaká tady ještě nebyla – dá se celý příběh odehrát během jediné hodiny, ve verších a navíc za předpokladu, že čtyřmi mušketýry jsou dvě ženy? Věřte tomu, že dá, jen to chce hodně odvahy, spoustu převleků, důvtipu, šikovného vypravěče a především notnou dávku nadsázky a parodie,“ říkají o představení sami tvůrci a protagonisté.
Scénář a režie: Michaela Doleželová, Jakub Nvota a Roman Vencl. Hrají: Michaela Doleželová, Hana Briešťanská, Roman Vencl, Jakub Nvota a Števo Martinovič. Vstupné (na místě): 150,- / 100,- Kč.

(tz)

Fotografie z představení si můžete prohlédnout ZDE.

Jeden za všechny 2015

 

.

Zavřít menu