Městská knihovna Kutná Hora připravila již tradičně akce k Týdnu knihoven. Pondělí bylo  ve znamení programu pro seniory, jehož součástí bylo i setkání s kronikářem Lukášem Provazem a představení knihy „Čestní občané Kutné Hory“. Další akce následují každodenně až do soboty 5. října. ………………………………………………………………..

A ještě jedna speciální nabídka navíc! V týdnu od 30. září do 5. října registruje Městská knihovna nové čtenáře zdarma. Všichni noví čtenáři budou zařazeni do slosování o dvě volné vstupenky do kina Modrý kříž!

Program Týdne knihoven 2013

Úterý 1. října:  Pro rodiče na mateřské dovolené. Poznáváme: Volnočasové aktivity v Kutné Hoře (výstava). Doporučujeme: Literatura pro rodiče. Prezentujeme: Výroční zprávy základních škol v Kutné Hoře. 13:00 hod. – Hrátky s pamětí s Dášou.

Středa  2. října: Pro handicapované. Pásmo pro handicapované (Centrum Bartoloměj). Celodenní poslech audioknih v dospělém a hudebním oddělení. Připomínáme: Rozvážková služba (vozíme knihy těm, kteří se do knihovny nedostanou). Audioknihy (půjčujeme příběhy, které stačí poslouchat).

Čtvrtek 3. října: Pro děti. Beseda se spisovatelem Radkem Malým, držitelem ceny Magnesia Litera (pro žáky 2.tříd). Projekt „Už jsem čtenář“ – setkání se žáky 2. tříd ZŠ. Co děláme, když máme dopoledne zavřeno (služby dětského oddělení). 16:00 hod. – Beseda s Pavlem Hlušičkou.

Pátek 4. října: Pro národnostní menšiny. Pásmo pro ZŠ – Romské pohádky. Seznamujeme: Partnerská města Kutné Hory (výstava). Prezentujeme: Struktury národnostních menšin v Kutné Hoře.

Sobota 5. října: Pro celou rodinu. Chraňme naše děti – bezpečné prostředí internetu. Interaktivní beseda pro děti ( 10 hod. ) a následně pro jejich rodiče ( 11 hod. ). Výtvarná dílnička pro děti (po dobu besedy pro rodiče).

(red)

.

Zavřít menu