Rytmus Kutná Hora, pracoviště organizace Rytmus Benešov, o.p.s. srdečně zve na divadelní představení Poslední číše pana Mikuláše v podání kutnohorského ochotnického spolku TYL, v režii a textové úpravě Miroslava Štrobla. Na nádvoří Vlašského dvora se odehrají v létě celkem čtyři reprízy.

.
První představení, které se uskuteční 26. července od 20 hodin bude výjimečné. Jeho výtěžek poputuje právě kutnohorskému Rytmusu – organizaci, která podporuje lidi se zdravotním postižením v aktivním zapojení do společnosti a seberealizaci, zejména při pracovním uplatnění, bydlení a vzdělávání v běžném prostředí.  V rámci služby sociální rehabilitace metodou Podporované zaměstnávání pomáhá lidem s postižením najít a udržet si zaměstnání na otevřeném trhu práce. Rytmus Kutná Hora rovněž nabízí vzdělávací kurzy pro osoby se zdravotním postižením. Jsou to kurzy na zvyšování dovedností –  Základy vaření, Hospodaření s penězi, Samostatné cestování, Práce s počítačem a Rozvoj sociálních dovedností, dále kurzy rekvalifikační, a to Obsluha osobního počítače a Pomocný administrativní pracovník. Nově organizace nabízí službu Podpora samostatného bydlení. Služba je určená lidem s mentálním a kombinovaným postižením, kteří potřebují podporu v dovednostech potřebných k samostatnému bydlení. Rytmus pomůže například při hledání a zařizování bytu, při hospodaření s penězi, při úklidu a údržbě domácnosti, ale také v mezilidských vztazích či při cestování.
„Peníze z představení použijeme konkrétně na úhradu asistencí pro lidi se zdravotním postižením, zejména pro uživatele s mentálním postižením a duševním onemocněním,“ uvedla vedoucí pracoviště Mgr. Zdeňka Bělohlávková.
Divadelní představení nabízí zajímavou příležitost setkat se s klienty Rytmusu a dozvědět se více o činnosti organizace.

(tz)

Poslední číše pana Mikuláše

 

.

Zavřít menu