Pátý ročník festivalu alternativní současné hudby Creepy Teepee se uskuteční 12. až 14. července v areálu bývalého městského pivovaru v Kutné Hoře. Pořadatelský tým tvoří pražský umělecký kolektiv A.M.180 a spříznění promotéři a kurátoři. ……………………………………………………………………………

Koncept festivalu zůstává stejný jako v minulých letech: představit na tuzemském pódiu hudbu nejrůznějších žánrů, která za rok či tři bude udávat trendy. Přidanou hodnotu „Krýpka“ je pak atmosféra spontánně smazávající hranice mezi fanoušky a vystupujícími i kulisy Kutné Hory, včetně sedlecké kostnice.

Pátek
Hlavní hvězdou pátečního programu bude ikona současné queer scény SSION, jehož set začne na hlavním pódiu kolem deváté hodiny večerní. Fanoušci se mohou těšit na show s promyšleným scénářem a bohatě vypravenou projekcí. Kromě něj vystoupí tuzemský chillwave písničkář Luke Mayen, místní divnorapový objev Edoshův kurník. První zástupce bude mít i četná nordická výprava, a to kodaňské lo-fi popaře Dinner a norské elektrometalisty Next Life. Kromě výše jmenovaných zahrají v pátek i Utarm, Sitcom, DJ Dog Dick, DJ Lemieux a další.

Sobota
Sobotní program je asi žánrově nejpestřejší – láká mimo jiné na ambientní elektroniku projektu Shigeto, psychedelický retro rock kapely White Fence, dívčí duo reprezentující newyorský electro sound Telepathe nebo legendárního performera Bobbyho Conna. Už během odpoledne by byla chyba propásnout show skandinávského vintage boy bandu Halasan Bazar, černým koněm pořadatelů je set italského producenta Draculy Lewise. Kromě nich v programu najdete i jména jako Tar…Feathers, Lightinig Glove, Dirty Picnic, Sand Circles a mnohá další. Večer také proběhne slosování Creepy Teepee Lottery, ve které stejně jako loni budou mít návštěvníci festivalu možnost vyhrát cenná umělecká díla předních umělců tuzemské výtvarné scény.

Neděle
Program závěrečného dne odstartuje brzy odpoledne vystoupením pražské kytarové kapely Hissing Fauna. Svůj první větší koncert odehrají rovněž tuzemští Palermo, kteří vznikli na troskách elektronického projektu Table. Z Nového Zélandu přijedou noise rockeři Die!Die!Die!, prostor dostane také argentinské gotické duo Mueran Humanos nebo chicagský raper Serengeti. Nejočekávanější je pak vystoupení Advance Base neboli Owena Ashwortha, kterého návštěvníci Krýpka pamatují z prvního ročníku festivalu, kde vystoupil se svým dřívějším projektem Casiotone for the Painfully Alone. Závěrečný večírek obstarají mj. Deceased Squirrel on the Phone společně s Creepy Teepee crew. Další překvapení v line-upu stejně jako změny programu pro všechny dny festivalu jsou možné, ba vyhrazeny.

 

(převzato z Full Moon Zine)

.

Zavřít menu