Taneční skupina Hollywood Stars Crew (nyní nově Team One) vystoupí 22. 6. v Restauraci Palma v Kutné Hoře. Druhý den v neděli 23. 6. budou učit děti základní taneční prvky v rámci Dětského tanečního dne. Team One tvoří Jakub a Filip z Hranic na Moravě, Robin, Honza, Tom a David z Přerova. Společně trénují už 10 let.

Vystupovali jste u nás celkem nedávno, ale jak vím, tak se toho za tu dobu celkem dost událo, povězte nám něco bližšího:
Tak asi největší změnou je nový název naší taneční skupiny – Team One. Rozjíždíme teď v Přerově jeden velký projekt a to muzikál na Pavla Nováka, třeba se s tím ukážeme někdy i tady u vás. Poslední dobou jsme hodně trénovali. Honza se připravoval na soutěž „World powermoves series“ ve Francii, kde se umístil ve finále v kvalifikaci a Tom se dostal do první  8. Teď jsme znovu jeli do Francie na soutěž, kde jsme se s dobrým výsledkem umístili.

Řekněte nám o muzikálu něco bližšího, prosím. Proč právě na Pavla Nováka? Kdo je autorem nápadu? Kdy bude mít muzikál premiéru?
Pavel Novák je legendou Přerova, který taky měl rád děti a rozdával radost. Jeho cesta Honzu inspirovala a společně jsme sestavili skupinu tanečníků a jedné zpěvačky (Markéty), která by se pravděpodobně měla taky v muzikálu objevit.. Premiéra je plánována okolo podzimu.

V čem spočívá soutěž „World powermoves series“? V čem konkrétně se soutěží a jak taková soutěž probíhá?
Soutěž „World powermoves series“ je zaměřena hlavně na odvětví „break power moves“ hodnocena je čistota provedení a originalita prvku. “Bboy“ (tanečník Break Dance – Break boy) se přihlásí na soutěž, kde projde nominačkou do hlavního kola 8 „bboys“..
V podstatě je to klasický „battle“ 1 vs 1, kde si to tanečníci na parketě rozdávají v přebíjení se lepšími triky.

V minulém rozhovoru jste nám přiblížili, že Break dance pochází z Usa z Jižního Bronxu, kde si tímto způsobem místní gangy vyřizovaly své rozpory formou tanečního souboje (battle). Co znamená pro lidi, kteří se mu věnují, v dnešní době?
Tak dnešní doba je tím určitě poznamenaná, ale jako všechno kolem nás, tak i Break Dance se vyvíjí kupředu. Takže základy, na kterých je postavený celý Break Dance z doby 70 a 80tých let, se poté rozvíjí a kombinují, ale taky pořád zachovávají a předávají z generace na generaci. Takže je samozřejmě důležité začínat od základů, „kořenů“ právě této kultury.

Druhý den po vašem vystoupení „pro dospělé“  budete účinkovat na Dětském dnu, jaký máte vztah k dětem?“
Honza a Jakub trénují každý ve svém městě děti v DDM už 2 roky.

Co vás na práci s dětmi baví nejvíc?
Při práci s dětmi nás hlavně naplňuje to, že máme jedinečnou možnost ukázat správný směr, kterým by děti mohly jít, a který jim neuvěřitelně obohatí život ve všech směrech.
Další věc.. práci s dětmi nebereme jako „práci“ ale jako úžasně uvolňující zážitek , díky kterému si uvědomujeme a v sobe pořád udržujeme to „dítě“ které má samozřejmě každý v sobě.

Kolik vás tentokrát přijede a na co se můžeme těšit?
Přijedeme skoro v plném počtu to jest 5 členů z 6. A můžete se těšit na neuvěřitelnou podívanou plnou různých nově objevených pohybů lidského těla, která tady v ČR nemá obdoby.

(tz)

.

Kultura do města

 

.

Zavřít menu