Zámecká pouť čeká na návštěvníky zámku Kačina tuto neděli. Tradiční velká jarní akce, dříve známá jako Cukrářská pouť je zároveň otevřením turistické sezóny. Stejně jako v minulosti se mohou návštěvníci těšit na pořádnou porci zábavy doprovázenou živou hudbou, nebo třeba módní přehlídkou svatebních šatů. ………………………………………………………………………

Stejně jako v předešlých letech se můžou návštěvníci těšit na velkou porci zábavy v podobě kouzelnické školy Harryho Pottera, provazochodce s artisticko-žonglérským představením, kde budou vzduchem létat barevné míčky, kuželky, diabola, mačety a hořící pochodně.
Na provazovém žebříku budou moci nejen děti zkusit svou šikovnost, dětský divadelní spolek Oříšek zahraje v zámeckém divadle pohádku „Kulihráškovy cesty,“ v zámecké oranžerii bude prodejní výstava orchidejí, nebude chybět svezení na koních, malování na obličej, tvořivé dílny, domácí zvířátka v ohradě atd. Oblíbená suchá vazba z SOU Čáslav bude k prodeji v rotundě zámku. Pouť zpestří živá hudba a módní přehlídka svatebních šatů salonu IN.
Součástí poutě bude tržiště s rozmanitým zbožím pro radost i domácnost a různými dobrotami, jako jsou zákusky, koblížky, koláčky, sýry, cukrová vata, trdelník, med a výrobky z něj, marmelády, sušené ovoce, oříšky a jiné dobroty. Občerstvení opět zajistí Hotel Svatý Hubert ze Zbraslavic, který připraví zvěřinový guláš a speciality z udírny a na rožni. V ceně vstupného bude vstup do zámku, zámecké knihovny a oranžerie.

13. 4. | 10:00 – 17:00 hod. ZÁMECKÁ POUŤ NA KAČINĚ, dříve Cukrářská pouť, je zároveň otevřením turistické sezóny. Vstupné: 100,- Kč plné, 50,- Kč snížené, držitelé průkazek ZTP zdarma.

(tz)

.

Zavřít menu