Služebně mladá kutnohorská bluesová kapela One Roast and the Others už stačila za poměrně krátkou dobu odehrát slušnou řádku koncertů doma i v zahraničí. Ve středu 22. ledna se pětice Marian Angelkov, Wilco Versteeg, Roman Čermák, Josef Krčil a Aleš Rezler představí od 20. hodin v Guinness Pubu na Palackého náměstí.

Bluesová kapela One ROAST and the Others se vyrekrutovala zcela přirozeně z hudebníků okruhu Klubu Česká 1 v Kutné Hoře, jehož provozovatelem je od roku 2012 Holanďan WILCO VERSTEEG, baskytarista jedné z nejpopulárnějších českých ska kapel Sto zvířat. Jím téměř pravidelně pořádané jam sessions muzikantů nejen z Kutné Hory vytvořily základ pro to, aby se zde vyprofilovaly nejrůznější osobní zájmy v hudebních stylech a to včetně blues, k němuž Wilco Versteeg inklinoval již díky své předchozí bluesové minulosti v Holandsku. Všichni členové One ROAST působili a působí ještě v jiných uskupeních.
Kytarista ROMAN ČERMÁK získal technické vybavení zejména díky absolvovaným seminářům u jedné z kytarových legend československé hudební scény Luboše Andršta, který osciloval mezi rockem, jazzem a blues. Kromě v One ROAST and the Others hraje také v jazzových formacích Cool Swing Groove anebo Bon Swing.
Za bicími se zásluhou Romana Čermáka a jejich společné ranné hudební tvorby usadil JOSEF KRČIL, bubeník a současně profesionální zvukař, který hraje s potřebným nadhledem a zároveň tvoří rytmický základ kapely.
U vzniku kapely stojí s Romanem Čermákem foukačkář ALEŠ REZLER, výtvarník a kurátor městské galerie v Kutné Hoře, intuitivní hráč s nejkratší hudební praxí, bluesový nadšenec a improvizátor, který prošel po roce 2005 jak prostředím jam sessions v Klubu Česká 1 tak kutnohorskými kapelami Šraml Česká 1 nebo Vlčí trio a do One ROAST přešel v květnu 2013 ze zaniklé softrockové kapely Prokristovyrány.
Ostřílený kytarista a zpěvák s bohatou bluesrockovou minulostí MARIAN ANGELKOV z Litvínova je importovanou posilou kapely. Od roku 2006 hrál v severočeských blues rockových kapelách Blue Point a TransEuropean Sexpress, kde se jako hosté střídali muzikanti z nejlepších současných bluesových kapel v Čechách. S kapelou TransEuropean Sexpress se objevil v roce 2008 v Šumperku na Blues Aperitiv. V současnosti hraje v rockové kapele Hardox z Mostu, hostuje v kapele Malé divy aj. Díky Marianovi Angelkovi se na repertoáru kapely One ROAST and the Others objevují živelně podané bluesové standardy v rockovém pojetí, s častým zařazením skladeb známých v podání Gary Moora anebo rocková klasika jako je Carlos Santana, Jimmy Hendrix, ad.

(tz)

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu