Rytmus Kutná Hora srdečně zve širokou veřejnost na benefiční koncert skupiny Neřež, který se koná 6. března 2015 od 19. hodin ve slavnostních prostorech refektáře Jezuitské koleje v Kutné Hoře. „Bude to na dlouhou dobu náš jediný koncert v Kutné Hoře,“ upozorňuje Zdeněk Vřešťál, jeden ze zakládajících členů kapely.

.
Skupinu NEŘEŽ, legendu českého folku, není třeba představovat. Kapela hraje již od roku 1998. Svou tvorbou volně navazuje na původní seskupení Nerez, které svým zpěvem doprovázela nezapomenutelná Zuzana Navarová. Jak sami muzikanti říkají: „Hrajeme na všechno, co se dá naladit a děláme to už více než 30 let.“
Rytmus touto beneficí navazuje na úspěšný koncert Jiřího Schmitzera, který organizace pořádala v prosinci 2013. Koncert se koná pod záštitou města Kutná Hora. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v IC Kutná Hora za 180,- Kč, na místě potom za 220,- Kč.

Rytmus pomáhá vzít život do svých rukou
Benefiční akce Rytmusu pomáhají šířit myšlenku aktivního zapojování lidí se zdravotním postižením do společnosti a podporování jejich seberealizace. Výtěžek letošní benefice bude použit na přímé asistence v terénu pro lidi s mentálním postižením a duševním onemocněním v rámci služby Sociální rehabilitace. „Rytmus tuto podporu poskytuje na Kutnohorsku již od roku 2008, návštěvou koncertu může lidem s postižením pomoci každý,“ říká na závěr Mgr. Zdeňka Bělohlávková, vedoucí Rytmusu Kutná Hora.

(tz)

.

Zavřít menu