Sólový koncert amerického, kytaristy Tonyho Ackermana, přichystalo na pátek 7. února kutnohorské Blues Café. Hudebník, žijící už více jak třicet let v Čechách, zahraje skladby čerpající jak z amerického blues, bluegrassu či ragtimu, tak vlastní skladby a improvizace inspirované hudebními styly z celého světa.

Virtuózní americký kytarista a pedagog Tony Ackerman žije v Čechách více jak třicet let. Společně s Martinem Kratochvílem v jazzovém uskupení odehráli tisíce koncertů nejen v Čechách ale i po Evropě, USA a na blízkém Východě a společně vydali devět alb.Tony Ackerman dokáže připravit fascinující večer,kde plně využije svých pět akustických kytar. V první polovině večera čerpá ze svých hudebních kořenů v různých amerických stylech – folk, bluegrass, blues a ragtime.V druhé části večera pokračuje klasickou kytarou, brazilskou bossanovou a na závěr zahraje své originální skladby a improvizace, které jsou inspirovány hudebními styly z celého světa.

7. 2. 2014|20:00 TONY ACKERMAN SOLO, Blues Café Kutná Hora. Vstupné 150.- Kč v předprodeji (Blues Café, Jakubská 562), 200,- Kč na místě.

.

.

Zavřít menu