Oblastní charita Kutná Hora pořádá 8. ročník Velikonoční prodejní výstavy za podpory Města Kutná Hora, které pro výstavu zapůjčilo prostory Preghauzu ve Vlašském dvoře. Výstava se uskuteční od úterý 8. dubna do čtvrtka 10. dubna. Otevřeno bude vždy od 9:00 do 16:00. …………………………………………..

Výstava slouží hlavně jako presentace nebo zhodnocení činností především lidí se zdravotním postižením, kteří využívají některé ze služeb Oblastní charity, přizvaných neziskových organizací nebo jsou doma a kreativně využívají svůj volný čas. Každý handicap má svá omezení i při tvoření. Setkávají se tu výrobky od lidí s různým způsobem zdravotního postižení, kteří tvoří v rámci svých možností. Takže je někdy mezi výrobky viditelný rozdíl. Ale podstatné je, že se tvoří hlavně pro radost. Pro autory výrobků je velikou odměnou to, že se na jejich práci přijde podívat široká veřejnost a největším vyznamenáním je, když si jejich výrobek někdo zakoupí. Do výstavy dále přispívají svými výrobky či výpěstky i děti, senioři, maminky na mateřské dovolené a nebo výtvarně založení lidé, kteří rádi jen tak tvoří. Sortiment zboží bývá každý rok podobný. V předchozích ročnících bylo k prohlédnutí i zakoupení několik druhů kraslic – s ubrouskovou technikou, drátované, mramorované nebo paličkované, dále keramika, zápichy, pedigové ošatky, textilní hračky, přáníčka, malované sklo, malovaná trička, pletené ponožky, dekorativní perníky, šperky, obrázky, prostírání apod. Také ten, kdo přijde první den, dopoledne v úterý, uvidí, jak paní Jitka Klinská předvádí zdobení perníčků.
Zakoupením výrobků podpoříte přímo autora nebo autorskou organizaci a zároveň oblastní charitu Kutná Hora. Výtěžek z prodeje bude použit na udržení dalšího provozu a rozvíjení služeb pro osoby se zdravotním postižením. Kdo nestihne výstavu a rád by si prohlédl či zakoupil nějaké výrobky, má tak možnost navštívit Charitní obchůdek v Tylově ulici, nebo výrobkárnu dílny Maják v Puškinské ulici. Celou výstavou vás budou provázet přímo někteří autoři výrobků z dílen charitních středisek a také tým charitních pracovníků, kteří vás tímto srdečně zvou a těší se na vaši návštěvu.

(tz)

.

Zavřít menu