Prázdniny jsou za dveřmi a lákají k výletům za zajímavými zážitky. O víkendu je slibuje Kutná Hora, kde se koná Královské stříbření. Součástí doprovodného programu bude regionální veletrh a v rámci něj ožijí příběhy z různých koutů naší země realizované agenturou CzechTourism.

.
V sobotu 21. června odstartuje již třiadvacátý ročník Královského stříbření Kutné Hory.  Královské horní město symbolicky otevře své brány všem, kdo zatouží vrátit se do středověku. Kompletní program a informace o vstupném najdete ZDE.
V Pacákových sadech se bude současně konat veletrh nabídky turistických cílů, aktivit a regionálních produktů kutnohorského regionu, který pořádá město. Svůj stánek zde bude mít i CzechTourism, který nabídne atraktivní doprovodný program. Na pódiu budou vystupovat diváci. Zajímavý koncept improvizačního divadla slibují tzv. Oživlé obrazy. Lidé dostanou možnost zahrát si divadlo o historii Kutné Hory s výjevy horníků, svaté Barbory, krále Václava, malíře Bedřicha Bridela, literáta Mikuláše Dačického z Heslova nebo dramatika Josefa Kajetána Tyla. Pro ty, které by snad gotika v Kutné Hoře již omrzela, má CzechTourism připraven modernější divadelní kousek o renesančních Slavonicích. V kulisách renesančních domů a hradu Landštejna se bude odvíjet příběh malíře sgrafitů, ducha mařížské keramiky a díky stopě, kterou ve Slavonicích zanechalo divadlo Sklep, se mezi renesančními postavami mihne i Mazaný Filip.
Kulisy a rekvizity nebudou chybět ani ve stanu CzechTourism, v němž se skupinky i jednotlivci mohou nechat zvěčnit v tzv. fotonautu. Automat na fotografie odmění návštěvníky stanu milou vzpomínkou, kterou lze mimo jiné poslat i jako pohlednici. Stan bude stát v blízkosti Pacákových sadů, kde bude probíhat veletrh nabídky turistických cílů, aktivit i regionálních produktů kutnohorského regionu. CzechTourism realizuje doprovodné aktivity v rámci kampaně na podporu domácího cestovního ruchu s názvem Česko – země příběhů, která vybízí k prázdninovému i víkendovému poznávání naší země a která vypráví zajímavosti ze známých i méně známých míst v České republice. Další zajímavé příběhy jsou k dispozici ZDE.

(tz)

Připomeňte si atmosféru loňského „Stříbření“ v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu