Skvělé! Centrum města zažilo další víkend s plnými ulicemi návštěvníků
O nevšední vstup do turistické sezony se během uplynulých dvou víkendů postaraly kulturní a sportovní akce, za kterými v hlavní roli stáli Kutnohořané. Po podařeném sportovním klání Spartan Race se Kutná Hora představila ve světle cukrářského umu a gastronomie. 

Centrum Kutné Hory se totiž v sobotu stalo dějištěm 3. ročníku Cukrářských slavností. Své dveře tak otevřely převážně cukrárny, zahanbit se ale nenechali ani ostatní podnikatelé. „Tyhle dva poslední víkendy jsme se s kolegyní nezastavily. Ale jsme za to rády, Kutná Hora žije a nám pak ta práce i víc utíká,” povídala paní Lucie z cukrárny, jež se do akce Cukrářské slavnosti zapojila a měla tak v mapě stanovišť své místo. 

Kutnou Horu tak během uplynulých dvou víkendů navštívilo více jak 20 tisíc návštěvníků. A to léto plné kultury teprve začíná – už brzy se totiž představí další podobné festivaly, ten nejbližší pivovarský třeba 19. května v pivovaru, další gastronomický 26. května u Chrámu svaté Barbory, kde bude v hlavní roli opět dobré jídlo.
Jakub Skyva
Zavřít menu