Tylova herecká škola oslaví pět let na scéně
Foto: Pavel Hrejsemnou
Byť je herečák – jak Tylovu hereckou školu její frekventanti familiérně nazývají – vzdělávacím zařízením, prázdnin si moc neužijí. Také letos se chystají na HAF kemp – herecké a filmové soustředění, organizačně i umělecky pomoci TyjátrFestu a zapojit se do Kutnohorského léta pravidelnými turistickými produkcemi Tajemné kutnohorské pověsti ožívají a Pohádkový zámek Kačina. Ten se mimo jiné stal loni nejnavštěvovanějším pořadem turistického festivalu, stejně jako před tím Pověsti.
 
Jednotlivé tvůrčí skupiny pak na svém kontě mají již několik odehraných divadelních představení: od Vichřice, RealETshow, Panství pana Norise 1.2, Tří splněných přání a komedie To je pěkné, co děláte, až po aktuální hry. Na Malé scéně Tylova divadla se již devětkrát objevily Buchty v pekle – pohádka pro děti i jejich rodiče. Trojí uvedení má za sebou vánoční komedie Když se zhasne a také dobrodružný příběh Ve starém skladu se svítí! V nejbližších týdnech se diváci mohu těšit na komedii Woodyho Allena Central Park West, tragikomedii Maria Gelardiho Zlomatka nebo teenagerovský příběh Písnička pro SuperHvězdu z pera Václava Veselého.
 
Do šestého roku existence Tylovy herecké školy se mladí herci chystají vstoupit s dalšími divadelními hrami, filmovými počiny a aktivitami. „Máme připravenou zhruba desítku scénářů, do kterých se v nejbližší době pustíme,“ nastínil Václav Veselý plány svého souboru.
tisková zpráva THŠ
Zavřít menu