Tylova herecká škola připravila na prosinec sérii představení

   Tylova herecká škola Kutná Hora vstoupí začátkem příštího roku do šesté divadelní sezony a u příležitosti 5. výročí existence uvede několik premiérových i reprízovaných divadleních představení. Ve volnočasovém a uměleckém vzdělávacím zařízení nyní působí šest tvůrčích skupin a každá připravuje svůj divadelní kus.

Série představení začne v pátek 1. prosince pohádkou Buchty v pekle. Mladí herci ji nabídli i dětem v mateřinkách a v prvních třídách základních škol. Zájem je takový, že v několika termínech odehrají sedm dopoledních představení a předvedou se také rodičům a veřejnosti. Na začátek nového roku zvažují ještě jednu benefiční reprízu pro Tříkrálovou sbírku.

S vánoční mrazivou komedií Když se zhasne předstoupí herci před diváky v době adventu hned dvakrát. V premiéře ji odehrají v neděli 10. prosince a reprízu uvedou v sobotu 16. prosince. V jednání jsou i zájezdová vystoupení.

Další plánovaná představení přijdou na program v prvních měsících roku 2018. Divákům nabídnou hry podle scénáře Václava Veselého, určené také pro dospívající diváky – tedy vrstevníky herců. Ti se představí v příbězích Ve starém skladu se svítí a Písnička pro SuperHvězdu.

Jejich o něco starší kolegové pozvou publikum do hlediště na dvě inscenace. Jednou z nich je komedie Woodyho Allena Central Park West, druhou pak tragikomedie Maria Gelardiho Zlomatka.

Všechna zmíněná představení se uskuteční na Malé scéně Tylova divadla v Kutné Hoře.

Kompletní program představení si můžete stáhnout zde: Herecka skola – program PROSINEC 2017

(tz)

Zavřít menu