Ušlechtilá krása koní se opět vrací na zámek Kačina. Po dvouleté přestávce věnované regeneraci zámeckého parku, zejména jeho parterové části před zámkem, se budou 11. října konat oblíbené a hojně navštěvované slavnosti věnované koním a všemu, co s nimi souvisí.

.
Koně na Kačinu patří z mnoha důvodů. Jako součást životního stylu šlechty k radosti, lovu, dopravě, sportu a prezentaci společenského postavení. Současně kůň jako hospodářské zvíře je součástí sbírkových fondů a badatelského zájmu Muzea českého venkova, které na Kačině sídlí. Minulost šlechtického rodu Chotků si tak podává ruku se současností, což je patrné i v péči o unikátní zámeckou konírnu, které prochází celkovou restaurátorskou opravou a od příští turistické sezóny se ukáže ve své původní kráse.

Program slavností je natolik pestrý, že si v něm najdou to své všichni návštěvníci – dospělí, děti, jezdci, milovníci historie, gurmáni, obdivovatelé architektury. Spojení empírové krásy zámku, ladného pohybu koní se slavnostně oděnými jezdci, podmanivá hudba, to vše v kulisách podzimně zbarveného anglického parku, nenechá chladným snad nikoho.

.
Časový harmonogram slavností

10,00 – slavnostní zahájení

10,30 – 12,00 jezdecké ukázky a kulturní program

13,00 – zahájení Hubertovy jízdy zámeckým parkem

13,30 – 14,30 kulturní a doprovodný program

14,30 – vyhlášení vítězů Hubertovy jízdy, slavnostní defilé

15,00 – 16,30 jezdecké ukázky a doprovodný program

.
Hubertova jízda
Nedílnou součástí Zámeckých jezdeckých slavností je samozřejmě Hubertova jízda. Trať povede zámeckým parkem a okolím a bude vhodná i pro děti na ponících. Start a dojezd Hubertovy jízdy bude součástí programu Zámeckých jezdeckých slavností na  Kačině. Zde se nabízí příležitost pro všechny jezdce, kteří by se chtěli zúčastnit. Více informací najdete ZDE.

(tz)

.

Zavřít menu