Zajímavý program na využití volného času nabídnou v neděli 29. května v Uhlířských Janovicích. Běh na draka se tu totiž začíná stávat ojedinělou tradicí pro sportovce i rekreanty. 

 

„Projekt Běh na draka vznikl na základě nápadu o vytvoření běžeckého týmu nebo spolku v Uhlířských Janovicích. Jelikož nás zajímá především místní komunita, která zná své okolí velmi dobře, nabízela se možnost orientačního běhu úplně sama. Po nastudování problematiky, se uspořádání závodu stalo reálnou záležitostí,” říkal Jan Menčík, vedoucí projektu.

„Důvěru v projekt projevilo také několik významných sponzorů, bez nichž bychom stěží mohli takto úspěšný podnik uspořádat. Vážíme si partnerství a pomoci od každého z nich. Výrazný posun jsme zaznamenali při čtvrtém ročníku, kdy se do rukou běžců dostala nová mapa. Od té doby běháme s téměř profesionálním podkladem. V pátém se podařila zorganizovat novinka ,Dračí den, nebo chcete-li Dětský den, a návštěvnost se stále zvyšuje, za co jsme samozřejmě velice vděčni, protože nás to utvrzuje v tom, že děláme dobrou věc,” dodával vedoucí projektu.

beh na draka

 

redakce

Zavřít menu