Již po devatenácté se v rekreačním středisku Želivka na Vysočině konal dětský sportovní tábor, který pořádá DST Olympia KH ve spolupráci se ZŠ TGM Kutná Hora a za podpory Města Kutná Hora, Středočeského kraje a AŠSK. Tábora, který má již téměř 40letou historii, se ve dnech 19. – 31. července 2015 zúčastnilo 101 dětí z Kutné Hory a okolí.

Co vše má tradiční kutnohorský sportovní tábor ve svém programu?
„Již z názvu tábora je zřejmé, že sport je zde důležitou součástí každého dne. Ale nic se nesmí přehánět, takže sportovní program je vždy doplněn spoustou celotáborových her a soutěží, karnevalem, poutí, tanečním maratonem, volbou sympaťačky a sympaťáka, diskotékami, zkrátka vším, co na žádném správném táboře nesmí chybět,“ přibližuje obsahovou náplň především úvodní části tábora hlavní vedoucí Tomáš Kaprálek.
Druhá část je pak pro děti, které mají rády sport, opravdovou lahůdkou. Všichni účastníci jsou rozděleni do 4 států, tábor se přemění na olympijskou vesnici a vše začne směřovat k zahájení olympijských her.
„Snažíme se naši táborovou olympiádu organizovat přesně podle vzoru novodobých OH. Slavnostní zahájení her, nástup států, vztyčení vlajky a zapálení ohně, organizace všech sportovních soutěží, vyhlašování výsledků, zakončení olympiády, to vše je velmi podobné opravdové olympiádě, samozřejmě v rámci možností dětského tábora,“ vysvětluje Tomáš Kaprálek.
V průběhu letošních, již 37. táborových olympijských her, se celkem uskutečnilo 18 kolektivních (fotbal, florbal, přehazovaná, ringo, basketbal, softbal, házená, vybíjená, běžecká a horská štafeta) a 14 individuálních soutěží (50 m, 50 m překážek, 300 m, maraton, koule, disk, oštěp, kriket, dálka, výška, schody, pahorek, letní biatlon, překážková dráha), při kterých bylo rozdáno 137 sad diplomů. Mezi jednotlivci kralovali Jan Antoš (kategorie H1), Filip Kábrt (kategorie H2), Tomáš Kutílek (kategorie H3), Štěpán Machů (kategorie H4), Matěj Němec (kategorie H5), Klára Müllerová (kategorie D1), Adéla Moravcová (kategorie D2), Natálie Chalupová (kategorie D3) a Lucie Kloosová (kategorie D4). Týmovou soutěž států ovládla Austrálie, která zvítězila před Španělskem, USA a Českem.
Co dodat na závěr? Dle ohlasu od dětí i jejich rodičů se letošní tábor vydařil a většina účastníků se již proto jistě těší na příští ročník. Ten proběhne v termínu 24. 7. – 5. 8. 2016 na stejném místě jako letos. Pokud vás tento dětský sportovní tábor zaujal, naleznete bohatou fotogalerii a další informace na webu.

(tz)

.

Zavřít menu