Letos došlo k reorganizaci hracího systému mistrovství České republiky jednotlivců. Postup na květnové MČR do Pelhřimova si musí hráči vybojovat v semifinálovém turnaji, který se uskuteční 1. března na kuželně KK Konstruktiva Praha. Zde o osm postupových míst budou bojovat kuželkáři z Prahy, Středočeského a Jihočeského kraje. ……………………………………….

Mezi šestnácti hráči SKKS uvidíme pět zástupců TJ Sparta Kutná Hora, letošního přeborníka Václava Puflera, Jiřího Barboru, Petra Duse, Jaroslava Čermáka a Františka Tesaře. Tento víkend 1. – 2. února 2014 se konalo v našem kraji Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2014 v kategoriích dospělých. Kutnohoráci si vedli znamenitě!

Mistrovství SKKS jednotlivců 2014 – senioři
Na dobře připravené kutnohorské kuželně se uskutečnilo MJ SKKS pro rok 2014 v kategorii seniorů. Soutěže se zúčastnilo 44 hráčů v disciplíně 2×120 hodů sdružených. V sobotu proběhla kvalifikace, v neděli pak šestnáct nejlepších bojovalo o mistrovský titul. V soutěži padla pouze jediná šestistovka, v kvalifikaci ji pokořil Vladimír Matějka z TJ Sokola Benešov výkonem 604 kuželek. Na druhém místě se umístil domácí hráč Václav Pufler výkonem 578 kuželek a třetí místo obsadil opět benešovák Petr Červ, který porazil 569 kuželek. V dramatickém nedělním finále jsme byli svědky o něco nižších výkonů. Nejlepší byl další hráč z Benešova Jaroslav Franěk výkonem 562 poražených kuželek, druhé místo patřilo opět našemu Václavovi Puflerovi za 555 kuželek a o pouhé dvě kuželky méně se na třetím místě ve finále umístil Věroslav Řípa z KK Kosmonosy. V celkovém součtu výkonů z kvalifikace a finále prvenství a titul „Mistr Středočeského kraje 2014“ získal domácí hráč Václav Pufler celkovým výkonem 1133 poražených kuželek! Druhé místo a stříbrnou medaili vybojoval benešovský Vladimír Matějka za celkový výkon 1123 kuželek, bronzovou medaili získal po velkém souboji Věroslav Řípa z KK Kosmonosy, který nakonec porazil 1108 kuželek, Josefu Mikulášovi ze Sokola Kolín třetí příčka unikla o pouhé tři kuželky, domácímu Jiřímu Barborovi na pátém místě pak ještě o jednu další kuželku. Další zástupce Kutné Hory, Dušan Hrčkulák, o pouhé dvě kuželky nedosáhl na nedělní finále a obsadil 19. místo, Richard Hrčkulák skončil na 38. místě. Mistrovství ČR mužů se koná v květnu v Zábřehu, předtím ještě Vladimír Holý a další čtrnáct zástupců SKKS musí bojovat o postup v semifinálovém turnaji na kuželně v Kosmonosích.

V ženské kategorii zvítězila a titul „Mistr Středočeského kraje 2013“ získala Kamila Dvořáková (Barborová) výkonem 537 poražených kuželek. Sedmé místo vybojovala druhá naše zástupkyně Eva Renková za výkon 516 kuželek. Obě hráčky se kvalifikovaly na semifinálový turnaj do Českých Velenic, aby zde bojovaly o postup na MČR, které se bude konat v Praze na kuželně SK Žižkov.
.

Kuželky SČK 2/2014

Na snímku jsou nejlepší kuželkáři Středočeského kraje 2014 – (zleva) – stříbrný Vladimír Matějka, zlatý Václav Pufler a bronzový Věroslav Řípa. Na fotografii vpravo je nejlepší středočeská kuželkářka pro rok 2014 – Kamila Dvořáková.
Foto: Oddíl kuželek TJ Sparta KH

Mistrovství SKKS jednotlivců 2014 – muži

Souběžně v Benešově proběhlo MJ SKKS pro rok 2014 v kategorii mužů, kteří rovněž bojovali o titul v disciplíně 2×120 hodů sdružených. TJ Sparta Kutná Hora měla mezi 48 startujícími své tři zástupce. Nejlépe se umístil Vladimír Holý, který v kvalifikaci obsadil 13. místo výkonem 562 kuželek, v nedělním finále se ještě o 10 kuželek zlepšil a obsadil 6. místo. Přebornický titul v mužské kategorii s přehledem získal prvoligový hráč TJ Sokola Kolín Filip Dejda, který porazil 1219 kuželek, na druhém místě se umístil jeho oddílový kolega Roman Weiss výkonem 1171 kuželek a třetí místo vybojoval Petr Novák z KK Kosmonosy za 1165 poražených kuželek. Náš nejlepší kuželkář Vladimír Holý se umístil v první desítce, když celkovým výkonem 1134 poražených kuželek obsadil devátou příčku.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2014 – ženy a seniorky
Do třetice na kuželně v Kosmonosích bojovali ženy a seniorky o svůj titul v kategorii 120 hodů sdružených. Z tohoto mistrovství si hráčky kutnohorské Sparty přivezly dvě medaile. V Kosmonosích souběžně o prvenství bojovaly i seniorky. Zvítězila Jana Takáčová z TJ Sokol Benešov výkonem 542 kuželek, stříbrnou medaili vybojovala kutnohorská Marie Adamcová za 515 poražených kuželek, třetí místo obsadila Vlasta Kohoutová ze Sokola Kolín, když porazila 509 kuželek. Další naše želízka v ohni se umístily na 8. místě Hana Barborová, na 12. místě Ivana Kopecká a na 14. místě Zdeňka Vokolková. Aby mohlo prvních sedm hráček uspět na květnovém MČR ve Vrchlabí, musí ještě uspět na semifinálovém turnaji ve Strakonicích.

Nejbližší program na kutnohorské kuželně:

7. února 17:00 Divize AS TJ Sparta Kutná Hora – TJ Astra Zahradní Město Praha

8. února 11:00 2.KLŽ A Sokol Kolín – TJ Lokomotiva Ústí nad Labem, 15:00 1.KLM Sokol Kolín – KK Moravská Slávia Brno

9. února 8:30 Pohár Mladých nadějí

15. února 9:00 3.KLM B TJ Sparta Kutná Hora – KK Kosmonosy, 13:00 2.KLŽ A TJ Sparta Kutná Hora – TJ Neratovice

21. února 17:00 Divize AS TJ Sparta Kutná Hora – TJ Sokol Brandýs nad Labem

22. února 11:00 2.KLŽ A Sokol Kolín – SKK Jičín B, 15:00 1.KLM Sokol Kolín – Spartak Přerov

23.února 10:00 1.KLD TJ Sparta Kutná Hora – TJ Start Rychnov nad Kněžnou (dorost)

1. března 9:00 Mistrovství jednotlivců SKKS juniorky a junioři

 

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

 .

Zavřít menu