Juniorské mistrovství světa v kaprařině pořádají na rybníku Katlov společnost Angling Spirit a Jakub Vágner od 27. do 30. května. Na závodníky ze čtrnácti zemí, ale samozřejmě i na diváky čeká bohatý doprovodný program. Zahajovací ceremoniál šampionátu se uskuteční v Kutné Hoře.

.
Historicky první World Carp Classic Junior, tedy mistrovství světa juniorů v lovu kaprů, se uskuteční na rybníce Katlov u Kutné Hory. Vlastní soutěž odstartuje na Katlově ve čtvrtek 28. května ve 14:00 hodin a skončí po padesáti hodinách lovu. Začátku závodu bude předcházet slavnostní zahájení ve středu 27. května v 17:30 hod. na nádvoří Vlašského dvora v Kutné Hoře, kde přivítá závodníky starosta Kutné Hory Martin Starý. Po zahajovacím ceremoniálu půjdou závodníci průvodem s kejklíři, komedianty a hudebníky do chrámu sv. Barbory, kde jim štěstí popřeje kutnohorský arciděkan Jan Uhlíř. Závodníci i diváci se posléze shromáždí před chrámem, kde se uskuteční rozlosování lovných míst.
Doprovodný program šampionátu určený široké veřejnosti začne v pátečních dopoledních hodinách rybářskou školkou pro děti a skončí v sobotu večer koncertem Miro Žbirky a Petra Koláře. Kompletní program najdete ZDE.
World Carp Classic na Katlově však neurčí jen juniorského mistra světa v lovu kaprů, ale má za cíl i dobrou věc: podpořit onkologické oddělení FN v Motole. Všechny peněžní příspěvky sponzorů půjdou na nákup moderního přístroje, který pomůže dětem bojujícím se zákeřnou nemocí.

Více informací o Mistrovství světa juniorů v lovu kaprů a o Katlově najdete ZDE.

Pro zájemce o sobotní návštěvu Katlova připravily České dráhy příjemné překvapení, bezplatnou autobusovou dopravu z kutnohorského hlavního nádraží do Katlova a zpět. Odjezd autobusů je stanoven tak, aby navazoval na příjezd rychlíku z Prahy i z Brna, a zpět z Katlova jede autobus zase tak, aby stihnul rychlík do Prahy a do Brna.

Odjezdy z Kutné Hory
: 9.05, 11.05, 13.05, 15.05, 17.05, 19.05, 20.55 hod.
Odjezdy z Katlova: 12.20, 14.20, 16.20, 18.20, 20.20, 21.20 hod. (poslední spoj navazuje na osobní vlak směr Čáslav a Světlá nad Sázavou a na osobní vlak směr Kolín. V Kolíně je zajištěn přípoj do Prahy.)

(jok)

.

Zavřít menu