Kutnohorský tým KH Tour – BH Bikes se o víkendu prvně představil na velkém Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice s hromadným startem v Žiaru nad  Hronom (díky přestupu do vyšší věkové kategorie juniorů a juniorek).

V sobotním dopoledni se na start postavily společně juniorky a elitní ženy, mezi kterými byla i Kamila Janů. Od startu jel celý peloton pohromadě, proběhlo několik ataků, až v předposledním kole zaútočila dvojice juniorek Kamila Janů, Tereza Švihálková a elitní žena Tereza Korvasová Tuto vedoucí skupinku posléze dojela pětice elitních žen favoritek a bylo v podstatě rozhodnuto o závodě. Ještě 1500 metrů před cílem měla Kamila Janů menší krizi a jela za skupinou s odstupem 200 metrů, do poslední otočky cca 600 metrů před cílovou páskou již ale najížděla z první pozice a rozjela závěrečný sprint. Celkově dojela na pátém místě mezi ženami Elite, třetí Češka mezi ženami Elite a zároveň získala titul Mistrně České republiky v silničním závodě juniorek. Velmi důrazně si tak řekla o místo v nominaci na ME v silniční cyklistice!

„ Okruh nebyl dle mého, žádný velký dlouhý kopec, myslela jsem na umístění do pátého místa, medaile by byla super, ale titul je splněný sen!!!! Tím že jsem juniorka prvním rokem, si tak mohu vychutnávat celou sezónu 2018 v mistrovském trikotu „ smála se v cíli Kamila Janů.

Josef Kunášek odstartoval do odpoledního závodu juniorů s celkem dobrou formou a navíc novou, zlatou, motivací. Do druhého kola se v pohodě pohyboval společně s favority závodu v půlce pelotonu. V nájezdu do třetího kola,  průjezdem bufetu, před „ Pepou „ spadla dvojice závodníků a ten skončil na asfaltu. Během půl kola se Josef Kunášek dokázal dotáhnout zpět do balíku, bohužel poškození stroje nedovolilo dalšímu pokračování v závodě a pro jistotu ze závodu odstoupil. „Mrzí mě že jsem skončil, ale nebylo rozumné riskovat necelé tři neděle před Mistrovstvím ČR na horských kolech, navíc jsem cítil naražené rameno, které je naštěstí v pořádku„ uvedl v mechanickém voze Josef Kunášek.

„ Nyní nás čeká menší odpočinek a závěrečné soustředění před zmiňovaným Mistrovstvím České republiky horských kol v Brně, kde se chceme znovu ucházet o medailové pozice. Navíc musíme sledovat i nominaci na ME v silniční cyklistice juniorek a vše posléze směřovat k tomuto závodu “ uvedl Ivan Sova (manažer a trenér týmu) a podotkl: „Vezeme zlato a mistrovský titul v silniční cyklistice do Kutné Hory, co bychom chtěli více!“

(tz)

 

Zavřít menu