Tak jako každý podzim i letos začala opět soutěž družstev ve squashi. Kutná Hora má zastoupení v II. lize, kde město reprezentuje oddíl SK Barbory. Ve dnech 24. a 25. října družstvo nastoupilo k prvním dvoum kolům ligy. V sobotu zavítala Kutná Hora do pražského klubu Haštal, kde vyzvala domácí HAŠTAL C Smädná Ťava a Consit Drive z Dubče. 

.
Haštal C – Kutná Hora 2:2 (6:7)
„Toto utkání se nevyvíjelo úplně dle našich představ jelikož po prvních dvou utkáních jsme prohrávali 2:0, Zdeněk Peroutka na pozici 4. (naše nová posila) prohrál jednoznačně 0:3, ale naštěstí Petr Křepelka na pozici 3. uhrál alespoň jeden set a tak stačilo jen abych vyhrál já i Radek Novotný 3:0 (pozice 1. a 2.). Mě se to podařilo a Radkovi taky a tak jsme mohli počítat první výhru“, řekl kapitán a trenér mužstva Petr Veselý.

Consit Drive – Kutná Hora 2:2 (7:8)
K utkání jako první nastoupill Zdeněk Peroutka, který chtěl odčinit svoje zaváhání z prvního zápasu a skvěle se mu to podařilo vyhrál 3:0. „Ke druhému utkání nastoupil Petr Křepelka, který také odčinil porážku z prvního zápasu a vyhrál 3:1. K zápasu kola nastoupil Petr Veselý, který se utkal s Petrem Martinem. „Věděl jsem, že to bude velká bitva, ale díky dobré práci kluků stačilo urvat dva sety a výhra byla naše nehledě na to, jak skončí zápas Radka,“ komentoval Veselý. Po 65 minutové bitvě odcházel vítězně sice Martin vyhrál 3:2 (11:9) v pátém setu, ale vítezství uhranými sety se již připisovalo Kutné Hoře. Radek Novotný už nemusel nastoupit k utkání, ale udělal tak a prohrál 0:3. „Bude lepší pošetřit síly na druhý den,“ řekl, když vyšel z kurtu.

Druhý hrací den se opět hrálo v Praze, tentokrát na záběhlickém Hamru. Kutná Hora lehce obměnila sestavu a unaveného Křepelku nahradil Ivo Koranda. Hrálo se tedy ve složení: Veselý Petr, Koranda Ivo, Novotný Radek a Peroutka Zdeněk.

HEAD B HAMR – Kutná Hora 2:2 (6:9)
Na začátek neděle čekal Kutnou Horu slabší soupeř a to domácí Hamr, který zatím ještě nebodoval. Utkání tradičně rozehráli čtyřky obou družstev. Zdeněk Peroutka za Kutnou Horu prohrál 1:3,  prohrál i Novotný 2:3. „To, že budeme prohrávat 0:2 po prvních utkáních jsme opravdu nečekali. Ačkoliv kluci uhráli nějaké sety, museli jsme já a Ivo svá utkání vyhrát. Šel jsem na Josefa Fantu a po 12minutách bylo hotovo vyhrál jsem 3:0. Ivo to měl trochu delší, ale také vyhrál 3:0. Takže třetí výhra týmu v řadě,“ konstatoval spokojeně Petr Veselý.

Kutná Hora – Squash Modrý svět 3:1
Ani v posledním utkání Kutná Hora nezávahala a všihni borci až na Zdendu Peroutku vyhráli a tak Kutná Hora si připsala další výhru!
„Vůbec jsme před víkendem neočekávali, že budeme takto úspěšní. Sice zápasy byly velice vyrovnané, ale vyšlo to tak, že jednotlivci vyhrávali, když to bylo potřeba. Velice překvapil Zdenda Peroutka, který se hezky zhostil své role a to mu je přes 60 let. Po prvních dvou kolech jsme druzí a v tom dalším kole se potkáme s favoritem Hradcem Královém, který také ještě nezaváhal a měl o dost lepší skóre, tak uvidíme.“ shrnul Petr Veselý.

(tz)

 

.

Zavřít menu