V sobotu 26. ledna 2013 se konalo v Kutné Hoře Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2013 v mládežnických kategoriích. Hned na úvod je nutno říct, že zejména mladé hráčky oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora si vedly znamenitě.

 

Mistrovství SKKS jednotlivců 2013 – dorostenci

Na kutnohorskou kuželnu přijeli dorostenci, aby v disciplíně 120 hodů sdružených bojovali o titul Mistr Středočeského kraje 2013 a zároveň o postup na letošní Mistrovství ČR jednotlivců.  V soutěži dorostenek nám udělaly obrovskou radost naše děvčata, když titul „Mistr Středočeského kraje 2013“ získala Nela Kratochvílová výkonem 554 poražených kuželek, na druhém místě se umístila další domácí hráčka z pořádajícího oddílu TJ Sparta Kutná Hora Klára Šuhajová za výkon 547 kuželek. Tyto dvě medailistky postupují na MČR, které se uskuteční o víkendu 4.-5.května v Hazlově. Na třetím místě pak skončila jedna z velkých favoritek Jitka Vacková ze Sokola Kolín výkonem 541 kuželek.
V dorostenecké kategorii byl nejlepší Filip Bajer z SK Kosmonosy výkonem 536 poražených kuželek, na druhém místě se umístil Jakub Šmidlík ze Sokola Tehovec za výkon 503 kuželek a třetí místo obsadil poděbradský Adam Saska (TJ Bohemia Poděbrady) lepší dorážkou, před čtvrtým Filipem Janušem ze Sokola Benešov, oba výkonem 499 kuželek. Všichni tři medailisté mají právo bojovat na MČR v květnu v Náchodě. Domácí kuželkáři neměli v této kategorii zastoupení.
Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony a za napínavou podívanou až do posledních hodů, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tyto přebory a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Autor: Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

 

Zavřít menu