A týmu SK Barbora se podařilo udržet druhou ligu a zabránit tak sestupu, který po podzimní části byl velice blízko. Ve dnech 3. – 4. 5. 2014 proběhly poslední dvě kola celostátní soutěže 2. ligy družstev mužů. Kutná Hora získala krásných 11 bodů, které s největší pravděpodobností vynesou celkem 5. příčku.

V sobotu družstvo vyrazilo ve složení Veselý, Novotný, Křepelka a Kadleček do Prahy, kde se utkali s domácími týmy Háje Praha a Havlíčkův Brod. Obě utkání přinesla velice vyrovnané boje a svědčí o tom i výsledky. KH – Háje Praha 2:2 5:5 sety a 154:143 vyhrané míčky, které rozhodly. KH – HB 2:2 7:8 sety.
Ani v neděli utkání s pražskou Squash Arénou nebyla procházka růžovým sadem a borci ve složení Veselý, Barták, Koranda a Hodan museli hrát o každý set. Ze začátku velice jednoznačně rozvíjející souboj se nakonec stal těsnou výhrou – opět se počítaly sety – tentokrát 8:7 pro Kutnou Horu.
Příští sezónu rozhodně nepodceníme, ba naopak ambice budou vyšší – budeme hrát o postup. Jarní posily byly pouze malou předzvěstí toho, na co se můžeme těšit.

Petr Veselý, SK Barbora Kutná Hora

.

Zavřít menu