Na kutnohorské kuželně se v sobotu 24. ledna uskutečnilo Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2015 v kategorii seniorek a žen. O titul v seniorské kategorii bojovalo patnáct hráček, které soutěžily v disciplíně 120 hodů sdružených.

.
Nejvyšším náhozem 549 poražených kuželek zvítězila Eva Dvorská z TJ Neratovice, na druhém místě se umístila kutnohorská Hana Barborová výkonem 540 kuželek. Třetí místo obsadila opět neratovická hráčka Eva Landová za 522 shozených kuželek. Tito tři medailistky spolu se čtvrtou ženou v pořadí Zdeňkou Dejdovou ze Sokola Kolín se zúčastní letošního Mistrovství ČR ve Vracově ve dnech 25. – 26. dubna. Umístění dalších kutnohorských hráček: 6. Ivana Kopecká, 12. Marie Adamcová a 14. Zdeňka Vokolková.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2015 – ženy
V ženské kategorii (nad 24 let) ve stejné disciplíně 120 hodů sdružených soutěžilo 11 hráček. Přebornicí Středočeského kraje pro rok 2015 se stala Michaela Moravcová ze Sokola Kolín výkonem 561 poražených kuželek, druhé místo obsadila benešovská Dita Kotorová za 526 kuželek. Stejným počtem shozených kuželek, ale jen horší dorážkou, obsadila třetí místo Renáta Vystrčilová z KK Kosmonosy. Kutnou Horu reprezentovala Markéta Kopecká, která si po herní přestávce (mateřské povinnosti) nevedla špatně a výkonem 507 kuželek obsadila šesté místo.
Děkujeme všem zúčastněným hráčkám za předvedené výkony a za napínavou podívanou až do posledních hodů, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tyto přebory a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.
Finále MČR žen se koná 25. – 26. dubna ve Valašském Meziříčí. Postup si musí hráčky vybojovat v semifinálových turnajích, které se uskuteční 14. února 2015. Na kutnohorské kuželně budou o osm postupových míst bojovat kuželkářky z Prahy, Středočeského a Jihočeského kraje. Mezi osmi hráčkami SKKS uvidíme také kutnohorskou Markétu Kopeckou.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu