V nedělním zimním přípravném turnaji minižáků v klasické „velké“ házené ve sportovní hale BIOS bojovalo o celkové vítězství osm týmů, do finále se probojoval severočeský tým z Lovosic a domácí TJ Sparta Kutná Hora. V souboji poražených semifinalistů se utkala Zruč s Mostem.

 

Oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora uspořádal v neděli 17.února ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici zimní přípravný turnaj pro kategorii minižáků v klasické „velké házené“. Hrálo se velkém hřišti, na velké branky se sníženými břevny, klasická házená 6+1, hrací doba byla 1×17 minut. O turnajové vítězství bojovalo 8 týmů, nalosovaných do dvou základních čtyřčlenných skupin. V červené skupině „A“ to byl – HBC CONTINENTAL Jičín, JISKRA Havlíčkův Brod, JISKRA Zruč n/Sázavou a domácí SPARTA Kutná Hora. V modré skupině „B“ – AŠ Mladá Boleslav, HK BANÍK Most, HK Město Lovosice a SOKOL Úvaly.

Po odehrání základních skupin se utkal křížem 1 tým s 2 v semifinále, týmy ze 4. míst se potom střetli v utkání o celkové 7. místo, týmy ze 3. míst v utkání o 5. místo, poražení semifinalisté o 3. místo a vítězové semifinále si to rozdali ve finále celého turnaje.

Vítězem nedělního turnaje se stal severočeský tým minižáků HK Město Lovosice, který sice prohrál ve skupině o branku s Mostem, v semifinále však porazil Zruč na sedmičky /utkání skončilo po základní hrací době nerozhodně/ a ve finále nedal příliš šancí domácí SPARTĚ Kutná Hora.

Minižákům SPARTY se v turnaji dařilo více výsledkově, méně již herně. V základní skupině prohráli úvodní utkání o 4 branky se Zručí, poté porazili bezpečně o 6 branek Havlíčkův Brod a po dramatickém průběhu o brankuJičín. Tím vybojovali ve skupině 2. místo a také i postup do semifinále. V něm opět po dramatickém průběhu porazili o branku Most, když tým podržel hlavně brankář Valeš, který zneškodnil několik tutovek soupeře a navíc v poslední vteřině utkání chytil sedmičku !!! Ve finále již byl tým Lovosic nad síly smíšeného kutnohorského kolektivu, přesto je celkové 2. místo v tomto turnaji velkým úspěchem.
Herně to na velkém hřišti občas dost „skřípalo“ a je tedy na čem zapracovat. Na druhou stranu, někteří hráči a hráčky se teprve učí základům házené 6+1, ve své kategorii totiž povětšinou hrají na zmenšeném hřišti miniházenou 4+1. Z jednotlivců byl výraznou oporou brankář Jarda Valeš, který tým hodně podržel, navíc měl jasně nejnižší průměr obdržených branek na utkání v celém turnaji / 4,4 branky na utkání /. Střelecky se nejvíce prosazovala Lucie Krupková, Ondra Šimona Martina Kocourková. Ostatní pouze sporadicky. Celkově však tým zasluhuje za výborné 2.místo v tomto turnaji velkou pochvalu.

V souboji poražených semifinalistů zvítězila Zruč nad Mostem a obsadila celkové 3. místo.

Při slavnostním vyhlášení výsledků turnaje byla všechna zúčastněná družstva odměněna pohárem a diplomem, navíc všichni hráči prvních tří týmů byli dekorováni medailemi. Soškou házenkáře a diplomem byli odměněni i nejlepší jednotlivci celého turnaje. Těmi byli vyhlášeni: brankář – Jaroslav VALEŠ / Kutná Hora /, hráč – Vít SVOBODA / Lovosice / a střelec – Aleš DOLEJŠÍ / Zruč /, autor 32 branek.

Kutnohorský turnaj přípravek se konal za finanční podpory Krajského úřadu Středočeského kraje a Krajského středočeského svazu házené. Jim patří velký dík, stejně jako všem rozhodčím a zapisovatelům z řad pořadatelského oddílu TJ Sparta Kutná Hora, kteří se podíleli na hladkém průběhu turnaje.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

 

Sestava a branky Sparty v turnaji celkem:

Valeš Jaroslav /br/ – Krupková Lucie 9, Šimon Ondřej 5, Kocourková Martina 4, Doležal Lukáš 1, Šnajdrová Sára1, Zatloukal Kryštof 1, Gavlasová Adéla, Judytková Veronika, Kotva Filip, Peková Kateřina, Růžička Adam, Růžička Šimon a Závodský Ondřej . Trenér: Salák Josef.

 

.

Zavřít menu