5. října pokračoval mistrovský ročník Společného přeboru mladších žaček druhým turnajem v Bělé pod Bezdězem. Házenkářkám kutnohorské Sparty se turnaj výsledkově vydařil tak půl na půl. Děvčata dokázala porazit Mělník a Turnov, prohrála těsně s domácí Bělou i Pardubicemi.  …………………………………………………………………….

Soutěž je letos rozdělena na dvě skupiny – ve skupině I. startuje šest pražských týmů, ve skupině II. startuje pět5 týmů z několika regionů – HC WENDY Mělník, SOKOL Bělá pod Bezdězem, SPARTA Kutná Hora, SHK D-P Pardubice a TJ Turnov. Skupina II. se hraje turnajovým způsobem, vždy všech 5 týmů u každého z účastníků. Ve všech turnajích se hraje systémem každý s každým, hrací doba je 2 x 15 minut. Na začátku jarní části budou potom týmy zařazeny do 2 skupin dle výkonnosti na základě výsledků po podzimní části. Začátek jarní části je plánován již na konec roku 2013.
Mladším žačkám SPARTY se tento druhý mistrovský turnaj výsledkově vydařil tak půl na půl. Kutnohorská děvčata dokázala porazit bezpečně Mělník a Turnov, prohrála těsně s Pardubicemi i domácí Bělou. V turnaji tak skončila na 3. místě. A stejné pořadí jim patří i v průběžné tabulce soutěže po dvou turnajích. Je jen škoda, že soutěž hrají s tak úzkým kádrem, již podruhé totiž odehrály porci 4 turnajových utkání pouze v sedmi, tedy bez možnosti střídání. Střelecky se nejvíce prosazovala Štěpánka Neumanová, autorka poloviny všech branek SPARTY. Ale pochvalu za pěkné výkony zaslouží všech sedm děvčat, které v tomto turnaji nastoupily.
Třetí mistrovský turnaj SP mladších žaček – skupiny II. se uskuteční v neděli 27. října v Turnově.

Kompletní statistiky najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu