V neděli dopoledne si nejmenší sršni vyzkoušeli hokej na kolečkových bruslích. Dětí se ujala Věra Pančáková  (dvojnásobná mistryně světa v in-line hokeji) se svým početným týmem asistentek, který tvořily hráčky in-line hokejové reprezentace. Podpořit děti přijel i reprezentační trenér Milan Žurek. ……………………………………………………………………………….

Sršníkům chvíli trvala adaptace, na přeci jen jiné bruslení a pohyb, než na který jsou zvyklí z ledu. Po pár minutách už, ale byla vidět zvětšující se jistota v pohybu a mohlo se jít na jednotlivá cvičení a hry. Na konci tréninku se sršňata mohla podívat jak vypadají zlaté medaile z mistrovství světa v inline hokeji. Z jejich tváří bylo snadné vyčíst, že je trénink moc bavil a všichni se těšíme, že podobnou akci v budoucnu zopakujeme.

Josef Macháček, SK Sršni Kutná Hora


In - line

Více fotografií a videozáznam z tréninku malých Sršňů s mistryněmi světa najdete ZDE.


A jak viděla trénink se Sršníky kapitánka české reprezentace?

„S dětmi jsme si to bezvadně užili. Podpořit je přijel i reprezentační trenér Milan Žurek a spousta hráček z celé republiky. Od Kladna, Plzně, přes Kolín, Kutnou Horu, dorazily i hráčky z Pardubic a Brna. Doufáme , že děti nadchne krása tohoto sportu, a že se budou také těšit na nějakou příští společnou akci,“ pochvalovala si Věra „Panči“ Pančáková. Důkazem, že se české ženské in-lineové reprezentaci v Kutné Hoře líbí, je i fakt, že na 8. a 9. června je naplánován další, tentokrát dokonce dvoudenní, mix turnaj.

Po tréniku už odstartoval turnaj, tentokrát se třemi ženskými týmy, Kladno Mix, Plzeň Profi a Sebranka CZ. Nechyběl domácí tým mužů, kteří nastoupili pod hlavičkou Sršňů. Vítězství si nakonec odvezl tým Sebranka.cz, když prošel turnajem bez ztráty bodu s celkovým skóre 22:6.

(jok)

Výsledky

Sršni – Sebranka.cz  3:7
Kladno Mix – Plzeň Profi  6:0
Plzeň Profi – Sebranka.cz  1:8
Kladno Mix – Sršni  0:5
Plzeň Profi – Sršni  4:15
Sebranka.cz – Kladno Mix  7:2

.

Fotografie z předcházejících dvou in-line hokejových turnajů najdete ZDE a ZDE.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu