Webový portál Okresnifotbal.cz se rozhodl uspořádat premiérový ročník finále Okresnifotbal.cz Superpoháru, ve kterém se střetne vítěz okresního přeboru v sezoně 2012/2013 a vítěz Poháru OFS v Kutné Hoře ze stejné sezony. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Utkání mezi Viktorií Sedlec a Kutnou Horou B má výkop v neděli v 18. hodin na výborně připraveném hřišti na Kaňku. Předzápasem bude od 16. hodin přátelské utkání Sokola Kaňk proti Červeným Janovicím, tedy dvou celků, kteří si v loňské sezoně zajistily postup ze svých soutěží.

„Superpohár se hraje všude a my jsme ho chtěli dostat i k nám do okresního fotbalu, proto jsme celou akci za www.okresnifotbal.cz zaštítili,“ říká za webový portál Jan Ďoubal. A proč pořadatelé vybrali právě hřiště na Kaňku? „Za prvé je to blízko pro oba celky, za druhé Kaňk je známý tím, že tam na fotbal chodí hodně lidí a do třetice musím pochválit lidi, kteří se starají o kaňkovské hřiště. Takový pažit tam dlouho nebyl, věnují se tomu prakticky denně! Navíc nám vyšli ve všem vstříc,“ vysvětlil jeho kolega Michal Pavlík.

Diváci tak za dobrovolné vstupné uvidí dva zápasy. Občerstvení je samozřejmě zajištěno a ve finálovém utkání se střetnou dva nejlepší celky okresního fotbalu. Navíc zápas odpíská nejlépe hodnocený rozhodčí jarní části okresního přeboru Lubomír Ledvina. Co víc s v době letní fotbalové pauzy přát?

Oba trenéři by chtěli na začátku sezony trofej
První trofej u kutnohorského celku může získat jeho nový trenér Pavel Dvořák. „Byl by to příjemný start do sezony,“ usmíval se a prozradil, jak je jeho tým připraven: „Myslím si, že jsme připravení dobře. Trénujeme třikrát v týdnu. Plno kluků je sice na dovolených, takže budeme mít sestavu splácanou, ale věřím, že půjdou hrát dorostenci a třeba dostaneme někoho i z A-týmu.“

Naopak Sedlec může Kutné Hoře B oplatit porážku z pohárového finále. „Nebereme to jako nějakou odplatu. Bereme to jako další přípravné utkání, ale pohár rozhodně chceme na začátku sezony vyhrát,“ zdůraznil sedlecký trenér Luboš Votava, který zatím žádné změny v kádru neprovedl: „S týmem jsem spokojený, nemá cenu ho měnit. Akorát bychom rádi získali znovu na hostování nebo na přestup brankáře Radka Vokouna.“

(tz)

.

Zavřít menu