O víkendu skončily závěrečné zápasy play off, které rozhodly o tom, jaké soutěže budou hrát kutnohorští stolní tenisté v příští sezóně. „A“ mužstvo TJ Sokol Kutná Hora bojující o postup do divize přivítalo na domácí půdě hráče TJ Sokol Krchleby. ………………………………………………………

V zápase se od počátku lépe dařilo hostům, kteří se ujali vedení  1:4 a zdálo se, že náskok pohodlně udrží. Domácí  výbornými výkony v dalších utkáních snížili na slibných 5:6, ale pak již opět dominovali pouze hráči TJ Sokolu Krchleby. Po čtyřhodinové bitvě zápas skončil 7:9 pro hosty a sny o postupu do divize se definitivně rozplynuly. Smutným hrdinou celého play off se stal Radek Štus, kterému se podařilo vyhrát pouze jednou. Přesto se na něho nikdo z jeho týmu nezlobí.
„ Před Radkem i přesto, že se mu moc nedařilo všichni smekáme. Na zápasy totiž na vlastní náklady jezdil až z Belgie, kde nyní pracuje a všichni jsme věděli, že tam moc šancí na trénink nemá a přesto do toho šel. Je to prostě borec,“ poznamenal vedoucí družstva Karel Liberský. O dramatičnosti celého utkání svědčí i ten fakt, že na sety utkání skončilo nerozhodně 33:33. Za domácí bodovali: Petr Uher a Tomáš Maruščák 3 body, Karel Liberský 1 bod.

„B“ mužstvo bojující o postup do krajské soutěže I.třídy  přivítalo na domácích stolech hráče TJ Klučov. Vedoucí družstva Honza Cihlář se rozhodl, že ani po předchozím prohraném utkání nebude měnit sestavu. Do bojů tedy nastoupili kutnohorští hráči v sestavě: Martin Vala, Martin Sosnovec, Petr Beňuš a Ondra Mucha. Hned v úvodu domácí dvojice Vala – Sosnovec vyhrála čtyřhru, což se pro celé utkání stalo důležitým faktorem.
Po úvodních dvojhrách domácí zvýšili svůj náskok na 4:1 a pak již bezpečně kontrolovali celý další vývoj utkání až do vítězného konce. Celé utkání skončilo výhrou domácích v poměru 9:4, která znamená i postup do vyšší soutěže. Nejlepšími hráči utkání byli Martin Vala a Martin Sosnovec. Za domácí bodovali: Martin Vala a Martin Sosnovec 3 body, Petr Beňuš 2 body, Ondra Mucha bez bodu, čtyřhra Vala- Sosnovec 1 bod.

Výsledky závěrečných bojů play off rozhodly, že ani po šesti letech se v Kutné Hoře divize hrát nebude. Naopak poprvé v novodobé historii oddílu stolního tenisu TJ Sokol Kutná Hora bude mít oddíl dvojnásobné zastoupení v krajské soutěži I.třídy.

Michal Tivodar

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu