SK Sršni Kutná Hora – HK Kralupy nad Vltavou  2:1  (0:0, 1:1, 1:0)

Ve dvanáctém kole přivítali Sršni na svém ledě soupeře z Kralup nad Vltavou. Stanislav Bednář nemohl do utkání nasadit zraněné obránce Vaňka a Čejku a naopak mohl počítat s útočníky Rudolfským a Jiřím Tvrdíkem I. Kralupští přijeli s nabitou sestavou a tak se dalo očekávat kvalitní utkání.

První třetina přinesla rychlou hru plnou aktivity z obou stran. Oba týmy se snažily vstřelit první branku, ovšem dobrých šancí bylo jen velmi málo. Poměr střel (8/5) vyzněl mírně ve prospěch Sršňů, ale branka až do sirény žádná nepadla.

Ve druhé části pokračovala vyrovnaná hra, jen přibývalo osobních soubojů a střetů. Těsně před půlkou zápasu byl za jeden ze zákroků přísně vyloučen Javůrek a v následné přesilovce hosté překonali Davida Jelínka. Vedení Kralupům však vydrželo jen čtyřicet sekund. Za bránou hostí totiž Hynek vybojoval kotouč, který poslal připravenému Siváčkovi. Přesné zakončení vyrovnalo skóre a Sršni opět mírně svého soupeře přestříleli. Do kabin se znovu odcházelo za vyrovnaného stavu.

Do třetí třetiny vstupovaly oba týmy s odhodláním utkání vyhrát. Hráči bojovali jako lvi a sahali až na dno sil. Emoce vzbuzovaly tvrdé zákroky a nejisté výroky rozhodčího. Lepší příležitosti ke skórováni si vytvořili Sršni. Deset minut před poslední sirénou dokonce Rudolfský došťouchal puk do brány hostí, ovšem těsně po přerušení hry. Sedm minut před koncem měli Sršni početní výhodu, kterou právě Rudolfský dokázal využít. Po střele obránce Křečka našel odražený puk a zadovkou otočil skóre. Že to byla vítězná trefa určily až následné minuty, ve kterých Sršni ustáli ještě oslabení a dotáhli zápas do vítězného konce.

Poslední utkání první poloviny základní části čeká Sršně v neděli 27. listopadu. Své hole zkříží na ledě v Příbrami se Spartakem.

Branky Sršňů: Siváček (Hynek), Rudolfský (Křeček)

Sršni: D. Jelínek (Březina) – Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Marvan, Křeček, Tvrdík Jiří II., Rudolfský, Javůrek, Tvrdík Jiří I., Jelínek M., Tvrdík Jan, Jiráň, Siváček, Hynek, Málek, (Fišar, M. Šváb)   Trenér Stanislav Bednář

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu