Kutnohorští stolní tenisté o víkendu na svých stolech přivítali k posledním zápasům 1. poloviny krajské soutěže I.třídy hráče Slavoje Obecnice a Sokola Žebrák. Do tak již oslabené sestavy se vrátil uzdravený Tivodar, který se stal významnou posilou především v odehraných čtyřhrách.

.
V sobotním zápase změřili domácí své síly s hráči Slavoje Obecnice. Očekával se vyrovnaný zápas, neboť obě mužstva byla v tabulce těsně za sebou. Tato skutečnost naštěstí platila pouze do stavu 2:2.  Pak definitivně domácí převzali iniciativu a postupně navyšovali svůj náskok až na vítězných 10:4. Bezchybný výkon opět předvedl Martin Vala, ale pochvalu si zaslouží všichni hráči. Za domácí bodovali: čtyřhra Tivodar- Štus – 1 bod,  Martin Vala 3 body ze 3 zápasů, Pavel Majer 2 body ze 3 zápasů, Karel Liberský 2 body ze 3 zápasů a Michal Tivodar 2 body ze 3 zápasů.

V neděli domácí přivítali hráče Sokola Žebrák
Domácí své soupeře dokonale zaskočili a po vítězných čtyřhrách dál navyšovali vedení až na 6:0. Hosté poté sice snížili, ale domácí soustředěnými výkony bezpečně dovedli celé utkání do vítězného konce se stavem 10:4. Stoprocentní výkon převedl Martin Vala a zaslouženě se stal nejlepším hráčem mužstva. Za domácí bodovali: čtyřhry Tivodar – Vala a Liberský – Bureš  – 1 bod, Martin Vala 3 body ze 3 zápasů, Karel Liberský 2 body ze 3 zápasů, Michal Tivodar 2 body ze 3 zápasů a Bohumil Bureš 1 bod ze 3 zápasů.
Víkendová vítězství posunula hráče TJ Sokola Kutná Hora na 4. místo v tabulce po 1. polovině soutěže. Mužstvu od začátku soutěže nepřeje štěstí a musí hrát v improvizovaných sestavách. Nejlepší hráč oddílu Tomáš Maruščák musel z pracovních důvodů sezonu přerušit a druhý nejlepší hráč Martin Sosnovec se doposud léčí ze zranění přetržené achylovky a proto současné umístění  mužstva lze jednoznačně považovat za velký úspěch. Druhou půlku soutěže zahájí kutnohorští stolní tenisté na domácí půdě, kdy v sobotu  9. 1. od 17 hodin přivítají hráče Sokola Králův Dvůr a v neděli 10. 1. od 10 hodin přivítají hráče KST Rakovník.

Michal Tivodar, TJ Sokol Kutná Hora

.

Zavřít menu