Již po dvacáté se v rekreačním středisku Želivka na Vysočině konal dětský sportovní tábor, který pořádá DST Olympia KH ve spolupráci se ZŠ TGM Kutná Hora a za podpory města Kutná Hora a Středočeského kraje. Tábora, který má již téměř čtyřicetiletou historii, se ve dnech 24. 7. – 5. 8. 2016 zúčastnilo 104 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí.

Co vše má tradiční kutnohorský sportovní tábor ve svém programu? „Již z názvu tábora je zřejmé, že sport je zde důležitou součástí každého dne. Ale nic se nesmí přehánět, takže sportovní program je vždy doplněn spoustou celotáborových her a soutěží, karnevalem, poutí, diskotékami, zkrátka vším, co na žádném správném táboře nesmí chybět,“ přibližuje obsahovou náplň především úvodní části tábora hlavní vedoucí Tomáš Kaprálek.

Druhá část je pak pro děti, které mají rády sport, opravdovou lahůdkou. Všichni účastníci jsou rozděleni do 4 států, tábor se přemění na olympijskou vesnici a vše začne směřovat k zahájení olympijských her. „Snažíme se naši táborovou olympiádu organizovat přesně podle vzoru novodobých OH. Slavnostní zahájení her, nástup států, vztyčení vlajky a zapálení ohně, sliby sportovců, rozhodčích a vedoucích výprav, organizace všech sportovních soutěží, vyhlašování výsledků, zakončení olympiády, to vše je velmi podobné opravdové olympiádě, samozřejmě v rámci možností dětského tábora,“ vysvětluje Tomáš Kaprálek.

V průběhu letošních, již 38. táborových olympijských her, se celkem uskutečnilo 18 kolektivních a 14 individuálních soutěží, při kterých bylo rozdáno 124 sad diplomů. Mezi jednotlivci kralovali Jan Antoš (kategorie H1), Lukáš Pajer (kategorie H2), Patrik Šomega (kategorie H3), Daniel Růžička (kategorie H4), Veronika Slavíková (kategorie D1), Adéla Moravcová (kategorie D2), Natálie Chalupová (kategorie D3) a Lucie Kloosová (kategorie D4). Týmovou soutěž států ovládla Argentina, která zvítězila před Novým Zélandem, Nizozemskem a Jihoafrickou republikou.

Letošní dětský sportovní tábor je historií a vše tak pomalu začíná směřovat k přípravě příštího ročníku. Ten proběhne v termínu 23. 7. – 4. 8. 2017 na stejném místě jako letos. Pokud vás tento dětský sportovní tábor zaujal, naleznete bohatou fotogalerii a další informace na http://tabor-olympia.webnode.cz.

tz

Zavřít menu