SK Sršni Kutná Hora – HC Spartak Žebrák  8:1  (4:1, 3:0, 1:0)

Desáté kolo krajské hokejové soutěže přineslo souboj nováčka Spartaku Žebrák a Sršňů v Kutné Hoře. Hosté, kteří měli dobrý vstup do soutěže, pomýšleli na dobrý výsledek a Sršni si chtěli zlepšit náladu po prohře s Božeticemi. Stanislav Bednář měl téměř kompletní sestavu a vítězství jako jasný cíl.

Utkání začalo ve svižném tempu a více se dařilo Sršňům. Na začátku páté minuty zařídil vedení Pavel Švejda tvrdou střelou od modré čáry a v sedmé minutě povedenou kombinaci prvního útoku zakončil druhým gólem Javůrek. Sršni se dostávali do pohody, ze které je ovšem hosté vyvedli o dvě minuty později. Překonali Davida Jelínka v kutnohorské bráně a dostali se na kontakt. Domácí tým však zaměstnával častou střelbou brankáře Žebráku, až se ve dvanácté minutě povedlo navýšit vedení Jiráňovi. Do sirény stihli Sršni vstřelit ještě čtvrtou branku po Jelínkově teči střely obránce Švejdy.

Slibný náskok ve druhé třetině Sršni dál navyšovali a utkání bylo v jejich režii. Na 5:1 zvyšoval jelínek, tentokrát za asistence Jiráně. Potom se začal prosazovat třetí útok Sršňů. V pětatřicáté minutě šestou branku vsítil Jiří Tvrdík II. a v dalším střídání odraz Čejkovy střely dopravil do sítě Hynek. O vítězi tak bylo v této části prakticky rozhodnuto a jedinou nepříjemností bylo odstoupení kapitána Vaňka pro zranění třísla.

Třetí třetinu chtěl domácí tým dohrát bez zbytečného inkasování a zranění. To se také povedlo, i když frustrace hostí přinesla několik zbytečných konfliktů. Bonusem byla osmá branka v síti Žebráku po důrazu Jiřího Tvrdíka II. před brankou. Za stavu 8:1 třetí siréna ukončila toto utkání, ve kterém Sršni zaslouženě zvítězili.

Zároveň pro sebe zdolali skvělou metu. V krajské soutěži totiž na domácím ledě již dva roky neprohráli! Poslední porážku (1:3) zažili 16. 11. 2014 od HC Žabonosy. V tabulce se Sršni posunuli na 2. místo. Vedoucí Buldoci z Neratovic mají o bod více, ale také odehráli o zápas navíc. Čáslavští Tryskáči měli volno a jsou o bod za Sršni

Ve sváteční čtvrtek 17. 11. hostí Sršni Hvězdu Kladno a diváci jsou zváni od 17:30.

Branky Sršňů: Švejda (Jelínek), Javůrek (Rudolfský, Chmelař), Jiráň, Jelínek (Švejda), Jelínek (Jiráň), Jiří Tvrdík II. (Javůrek, Siváček), Hynek (Čejka, Siváček), Jiří Tvrdík II. (Siváček)

Sršni: D. Jelínek (Březina) – Vaněk, Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Čejka, Křeček, Rudolfský, Javůrek, Fišar, Jelínek M., Tvrdík Jan, Jiráň, Siváček, Hynek, Tvrdík Jiří II, Málek, (Petr Švejda, M. Šváb). Trenér Stanislav Bednář

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu