SK Velc Žilina – SK Sršni Kutná Hora 0:8  (0:4, 0:2, 0:2)

Na kladenský led odjeli hokejoví Sršni odehrát čtvrté kolo krajské soutěže proti SK Velc Žilina. Kutnohorský tým s tímto soupeřem v minulé sezóně na stejném ledě těsně prohrál, a proto nechtěl nic podcenit. Do sestavy Sršňů se vrátil Lukáš Rudolfský, ovšem pro problémy s kolenem nemohl nastoupit Martin Meloun.

Hráči Žiliny měli v paměti výhru z loňska a vlétli na Sršně s velkou energií bez respektu. I když se jim povedl brejk a zvonila kutnohorská tyčka, Sršně nezaskočili. Ti opláceli stejnou mincí a hrál se atraktivní rychlý hokej. Na konci šesté minuty Čejka nabil Siváčkovi, který otevřel skóre. Hned v dalším střídání Jiří Tvrdík I. našel na střelu připraveného Javůrka a ten dostal do pohody Sršně druhou brankou. Naopak frustrace domácích vedla ke zbytečnému incidentu domácího hráče s rozhodčím, což nemohlo dopadnout jinak, než předčasnou sprchou. Sršni byli při chuti a třetí branku vstřelil po souhře s Janem Tvrdíkem Rudolfský o tři minuty později. Před první sirénou ještě vylepšil náskok Sršňů Jiří Tvrdík II. a stav 0:4 již po dvaceti minutách napovídal, kdo dnes odejde z ledu jako vítěz.

Do druhé části vlétli Sršni jako vichřice a za dvě a půl minuty přidali dva rychlé góly z holí Jiráně a Vaňka. Vzali tak soupeři veškeré myšlenky na změnu vývoje. I když Sršni dominovali, svého soupeře výrazně přestříleli, domácí tým si chtěl alespoň nějakou brankou udělat radost. Všechny jejich pokusy ovšem spolehlivě pochytal David Jelínek.

Ve třetí třetině chtěli Sršni přidat ještě nějakou branku a nepokazit nulu na svém kontě. To se jim beze zbytku povedlo. V přesilové hře našel Pavel Švejda střelou na teč hůl Jiráně a bylo to 0:7. O poslední zápis do střeleckých statistik se postaral povedeným zakončením Lukáš Rudolfský a dovršil zmar domácích, pro které byla třetí siréna vysvobozením.

Sršni jsou tak po čtyřech odehraných kolech na 1. místě tabulky o jediný bod před nováčkem z Čáslavi. Příští kolo mají Sršni volno a tak budou hrát až v neděli 16. října doma od 17:30 proti HC Zlonice.

Branky Sršňů: Siváček (Čejka), Javůrek (Jiří Tvrdík I.), Rudolfský (Jan Tvrdík), Jiří Tvrdík II. (Siváček), Jiráň (Jelínek, Jan Tvrdík), Vaněk (Javůrek), Jiráň (Pavel Švejda, Čejka), Rudolfský

Sršni: D. Jelínek (Březina) – Vaněk, Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Švejda Petr, Čejka, Rudolfský, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Jiráň, Jelínek M., Tvrdík Jan, Siváček, Hynek, Tvrdík Jiří II.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu