Deváté kolo soutěže odjeli Sršni odehrát v neděli proti SK Velc Žilina na kladenský led. V sestavě chyběl Rudolfský, Drahoňovský a Meloun. Naopak posilou byl start zkušeného obránce Radka Krejzy a opět se řešila role kapitána, které se tentokrát ujal David Čejka. Sršni si chtěli vybojovat další body do tabulky a na utkání se těšili.

.
SK Velc Žilina – SK Sršni Kutná Hora 1:0  (0:0, 0:0, 1:0)
Svižný začátek a útočné akce na obou stranách přinášely pohlednou hru a bylo znát, že se těšili i domácí borci. Oporu oba týmy měly ve svých brankářích a tak se nedařilo nikomu otevřít skóre. Vyrovnaná první třetina skončila tedy bez branek.
Do druhé části vstoupili Sršni odhodláni soupeře „zmáčknout“ a vstřelit branky. Žilinu zatlačili do defenzivy, výrazně přestříleli (6/18) ovšem nějak to dnes nechtělo padat. Soupeř dobře bránil a domácí brankář byl jak magnet na gumu. Nepodařilo se využít ani přesilovky a po čtyřiceti minutách se stále branky nikdo nedočkal.
Třetí třetina se odvíjela v podobném duchu jako ta druhá. Domácí útočníci se snažili o rychlé protiútoky, ale Žilině se moc nedařilo usazovat v obraném pásmu Sršňů. Pět minut před poslední sirénou už asi trenérům běhalo hlavou, koho nominují na nájezdy, když domácí hráč fauloval a poskytl Sršňům početní výhodu. Sršni si však zavařili komplikovanou rozehrávkou, kterou dobrým napadáním domácí využili k získání puku a střele. Hermann střelu vyrazil a domácí kapitán Möstl dorážkou mezi betony vsítil první branku. Sršni znervózněli a nechtěný faul M. Švába je ještě oslabil. Další vyloučení Sršňů přišlo po zbytečně emotivní debatě o incidentu mimo hru a na vyrovnání zbývalo jen velmi málo času. Domácím se podařilo své vedení udržet až do sirény a zvítězit za tři body.
Sršni si tedy body nepřivezli, okusili hořkost porážky a zlepšit náladu si budou chtít v neděli 29. listopadu v domácím utkání proti Tatranu Sedlčany od 17:30 hod.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Sestava:
Hermann (Březina) – Čejka, Siváček, Švejda, Tvrdík II., Marvan, Krejza, Pácal, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Charvát, Andrle, Sádlo, M. Šváb (Hynek, L. Šváb)

Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 6/4    Střely na bránu: 18/35

 

.

Zavřít menu